Comisia Europeana apreciaza inalt masurile ASAC pentru siguranta zborurilor companiilor aeriene din R.M.

Moldova.ORG — Administratia de Stat a Aviatiei Civile (ASAC) in comun cu reprezentantii R. Moldova in Uniunea Europeana au raportat la 25 iunie, curent, Comitetului de siguranta pe langa Comisia Europeana despre masurile intreprinse in ceea ce priveste cresterea sigurantei zborurilor a companiilor aeriene din R.Moldova, informeaza serviciul de presa al ASAC.

A fost mentionat ca incepand cu anul 2006, companiile aeriene cargo inregistrate in R. Moldova au fost preintâmpinate in mod repetat de catre A.S.A.C privind necesitatea respectarii stricte a Standardelor Europene de Siguranta a Zborurilor. O atentie deosebita s-a acordat verificarilor inspectorilor SAFA, insa s-a constatat faptul ca companiile aeriene nu intentionau sa conlucreze cu A.S.A.C in privinta raportarii in timp a faptelor care au avut importanta pentru monitorizarea efectiva a deficientelor constatate in procesul inspectiei SAFA, precum si planului corectiv de masuri.

A.S.A.C a adus la cunostinta Comisiei Europene despre emiterea Ordinului Nr.102/GEN din 21 iunie 2007 privind revocarea certificatelor de operator aerian la 7 companii aeriene moldovenesti a caror activitate cargo se desfasoara in afara teritoriului R. Moldova. Totodata au fost date explicatii la raportul si argumentele prezentate de catre expertii Comisiei Europene care au inspectat companiile aeriene in perioada 4-11 iunie 2007 si au depistat deficiente majore.

Comitetul de siguranta a zborurilor a apreciat inalt masurile intreprinse de A.S.A.C considerandu-le constructive si oportune.

Presedintele comitetului Domnul Daniel Calleja Crespo a mentionat ca va acorda asistenta in politica proeuropeana de asigurare a standardelor ICAO a sigurantei zborurilor.

Pe viitor A.S.A.C planifica o conlucrare mai stransa cu Comisia Europeana elaborand un plan de colaborare privind supravegherea si reglementarea aviatiei civile.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare