Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare a obținut raportul Kroll 2, dar fără lista beneficiarilor finali

PE SCURT

Membrii Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare au obținut copii ale raportului Kroll 2 în limba engleză, însă acesta nu conțin și lista beneficiarilor, care se află în posesia Procuraturii. Despre aceasta a comunicat pentru ZdG președintele comisiei, deputatul Alexandru Slusari.

„Raportul a fost prezentat fără lista beneficiarilor. Pentru a o obține este nevoie de consultări suplimentare, să mai scriem o scrisoare suplimentare. E un pic de tărăgănare, dar miza noastră este lista beneficiarilor. Cred că în scurt timp o vom obține”, a precizat Alexandru Slusari.

PE LUNG

Cât privește publicarea raportului, deputatul a declarat pe Facebook că întotdeauna a respectat, respectă și va respecta normele democratice. „În Comisia de anchetă toate deciziile se iau colegial. Mâine avem ședința Comisiei, la care vom decide asupra publicării raportului Kroll 2”, a menționat Alexandru Slusari.

Totodată, el s-a arătat convins că în scurt timp membrii comisiei vor obține și lista beneficiarilor din urma fraudei bancare.

De notat că la şedinţa de astăzi a comisiei urmează a fi audiați fostul ministru al Economiei în perioada 2010-2014, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare a fost creată în şedinţa Parlamentului din 10 iunie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.