Colaborarea militară moldo-germană discutată la Ministerul Apărării

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Iulia Monar.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au trecut în revistă cooperarea moldo-germană pe segment militar şi au discutat despre situaţia regională şi priorităţile instituţiei de apărare pentru anul curent.

Astfel, Eugen Sturza a informat-o pe Iulia Monar despre stadiul actual al reformei sectorului de apărare, în contextul implementării Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), în special elaborarea documentelor strategice şi dezvoltarea capabilităţilor necesare pentru intensificarea participării Republicii Moldova în misiuni şi operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii şi consolidare a securităţii şi stabilităţii.

De asemenea, ministrul Sturza a mulţumit Guvernului german pentru sprijinul acordat la instruirea militarilor prin contract, pregătirea contingentelor Armatei Naţionale detaşate în misiunea KFOR, precum şi acordarea asistenţei în implementarea proiectelor în sfera medicinii militare şi în dezvoltarea capabilităţilor Centrului de armament şi muniţii al Armatei Naţionale.

La rândul său, ambasadoarea Iulia Monar a menţionat că Germania va continua să ofere asistenţă pentru dezvoltarea şi modernizarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova, cu accent pe domeniul de instruire, expertiză şi medicină.

Colaborarea moldo-germană în domeniul militar este asigurată prin Acordul interministerial de colaborare în domeniul apărării, semnat în martie 2003.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.