Cea mai căutată destinaţie românească (VIDEO)

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Dacă planificaţi o călătorie în România şi în special pe Valea Prahovei, atunci nu aveţi voie să pierdeţi cea mai căutată destinaţie turistică din România, atât de români, cât ş de străini. Castelul Peleş este anual vizitat de circa 300.000 de turişti. Şi credeţi-mă că nu degeaba se duce atâta lume acolo, chiar o să vă placă.
Amplasat în Sinaia (la 44 km de Braşov şi la 122 km de Bucureşti), Castelul Peleş este unul dintre cele mai importante muzee din ţară, fiind şi locul unde şi-au petrecut ultimele clipe şi câţiva monarhi ai României printre care şi Regele Carol I, care a murit aici în 1914.

Castelul Peleş a fost construit între anii 1875 şi 1883, când a fost şi inaugurarea oficială.
O istorie a zonei vorbeşte despre regele Carol I care, venind la mănăstirea Podul Neagului (aşa era cunoscută Sinaia pe timpuri), a înnoptat aici în peisajul pitoresc şi sălbatic, care l-a fascinat. Astfel în 1872 cumpără terenul pe care astăzi stă castelul şi angajează arhitectul german Wilhelm Doderer, care realizează o capodoperă arhitecturală în stilul neorenaşterii germane.

Alături de Castelul Peleş există şi o miniatură modernă a castelului, o replică a acestuia, Pelişor, care a fost reşedinţa regelui Ferdinand I şi ala reginei Maria.

Castelul Peleş este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, care a fost şi primul de pe continent care a fost electrificat în întregime. Edificiul era dotat, la acea epocă, cu ascensor, aspirator şi încălzire centrală.

Astăzi castelul numără 170 de încăperi dintre care doar 10 sunt accesibile turiştilor. Fiecare încăpere din castel este realizată în stilul său inedit, care nu se repetă în celelalte camere ale castelului. Astfel că puteţi vizita săli precum cea Maură (stil oriental), Florentină (stil neorenaştere italiană), Coloanelor, Concertelor, Armelor şi multe altele.
Întreaga imagine a castelului impresionează, dar şi elementele luate aparte, cum ar fi terasele care înconjoară castelul, îşi au farmecul lor.

Luxul şi strălucirea încăperilor copleşesc şi întrec orice imaginaţie, iar frumuseţea şi valoarea colecţiilor prezente aici au rolul de a fascina vizitatorul, iar văzându-l odată, sigur vei vrea să revii.

Distanţa de la Chişinău până la castelul Peleş este de 446 km.  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.