Ce se întâmplă dacă ești născut pe 29 februarie?

PE SCURT

Zilei de 29 februarie i se mai zice în engleză „Leap Day” (în traducere: zi de salt) și are loc doar o dată la patru ani.

Dacă ești născut pe această dată, o sărbătorești doar o dată la patru ani?

Faceți cunoștință cu Kathie Taylor. Ea s-a născut pe 29 februarie 1920 și împlinește astăzi, oficial, 24 de ani.

PE LUNG

Anii bisecți au o zi în plus pentru a păstra anul calendaristic sincronizat cu anul astronomic.

Pământului îi ia 365,24 zile să facă un cerc în jurul soarelui (numim acest an tropical). Din cauza timpului suplimentar .24, dacă nu am adăuga o zi de salt (adică 29 februarie) la fiecare patru ani, fiecare calendar gregorian ar începe cu aproximativ 6 ore înainte ca Pământul să își termine cercul în jurul soarelui. În cele din urmă, calendarul gregorian nu s-ar sincroniza cu anotimpurile, schimbând anotimpurile cu aproximativ 24 de zile calendaristice într-un secol. Dacă acest lucru ar continua doar câteva secole, Crăciunul ar cădea la mijlocul verii pentru emisfera nordică, scrie metro.co.uk.

Când îți sărbătorești ziua de naștere dacă te-ai născut pe 29 februarie?

Cei născuți pe 29 februarie își vor sărbători oficial ziua de naștere în anii bisecți pe 29 februarie. În anii obișnuiți, ei o sărbătoresc fie pe 28 februarie, fie pe 1 martie. Dar, pentru ei este foarte special să-și sărbătorească ziua de naștere exact în ziua când s-au născut.

Unele țări au legi speciale pentru cei născuți pe 29 februarie. În Noua Zeelandă, cei de pe 29 februarie își sărbătoresc oficial ziua de naștere pe 28 februarie, iar în Marea Britanie pe 1 martie.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.