Ce se întâmplă cu aurul?!

De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Preţul la aur se ridică cu o viteză uimitoare, care oare însă să fie motivul?!

Unii analişti, sunt de părerea că din cauza tulburărilor din economia mondială, când toate monedele au de suferit mai mult, sau mai puţin, preţul pentru o uncie de aur, ar putea depăşi valoarea de 1700 de dolari, în timp ce metalele ca paladiu, platina, rămân la aceiaşi valoare: 850 de dolari pentru o uncie şi respectiv 1800 de dolari pentru o uncie.

Şeful de vânzări la London Capital Group, Angus Campbell, a dezvăluit un secret, “pentru cei ce au urechi să audă”, el susține că nu aurul, este cea mai bună soluție pentru investitori, ci acele metale prețioase care au și o mare valoare industrială

Campbell, a mai spus: „Aurul nu servește astăzi unui alt scop în afară de a fi strălucitor și a arăta frumos, fiind transformat în bijuterii sau păstrat ca depozit. Asta pentru că nu prea are un scop industrial, spre deosebire de alte metale prețioase, de exemplu argintul. Astfel, nu există un motiv real pentru ca aurul să crească mai mult decât alte metale prețioase. Privite ca active, celelalte metale prețioase, cum ar fi argintul, platina sau paladiul, pot constitui investiții perfect viabile deoarece, pe lângă faptul că se află la mare căutare în industrie, sunt o alternativă pe lângă aur”.

Pentru oamenii ale căror imperii, sunt departe de imaginaţiile noastre, acestea, sunt nişte gânduri logice, dar nu descoperiri de continente.

Spre exemplu, omul de afaceri George Soros, anul trecut, și-a majorat cu aproape 1.000% acţiunlie la Platinum Group Metal, o companie canadiană care deține o mare parte din complexul Bushveld Igneous din Africa de Sud.

De aici se aprovizionează 80 la sută din producția mondială de platină și paladiu.

Fiecare om, are dreptul să-şi aleagă legile după care urmează să trăiască, numai că paradoxul este că, rezultatele le vedem de la bun început, însă puţini sunt cei care se încumetă a le schimba pentru a ajunge nu doar să trăiască după ele, dar şi să le mai scrie.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare