Ce alimente trebuie consumate sau evitate în timpul caniculei

În zilele toride, cel mai important este ca organismul să nu piardă apă și să fie mereu bine hidratat. În acest sens, specialiştii ne recomandă să consumăm fructe și legume, dar să renuţăm la dulciuri.

Când zilele devin insuportabil de călduroase, este bine să fim atenți la ceea ce bem și ce mâncăm. Astfel, cele mai indicate alimente sunt cele care conţin foarte multă apă, cum ar fi: castravetele, roșiile, varza,  căpșunile, grapefruitul şi ridichiile. Alimente interzise în timpul caniculei este carnea bogată în grăsimi animale, preparată la grătar sau prăjită în ulei, deoarece este dificil de digerat.

Totodată, este important să evitaţi toate băuturile ce conţin alcool – fie că este bere sau vin. Dacă nu puteţi renunţa la alcool, nu uitați să beţi un pahar de apă după fiecare pahar de vin consumat. De asemenea, băuturile carbogazoase sunt „prietenii falşi” care conţin mult zahăr. Aspectul lor răcoritor ne poate induce în eroare.

Nutriţioniştii ne spun că o soluție bună de hidratare este și consumul alunelor sărate. Vă ântrebați de ce? Pentru că te vor face să consumi mai multă apă, iar conținutul mai mare de sare va reține mai multă apă în organism, ceea ce înseamnă că vei fi mai hidratat. Pepenele verde este o explozie de vitamine, un adevărat deliciu culinar, un aliment foarte săţios, detoxifiant şi extrem de hidratant. Lichidele potrivite pe timp de caniculă sunt următoarele: limonada, ceaiul de tei cu lămâie, sucul de fructe proaspete, ceaiul de busuioc, ceaiul verde, ceaiul de rozmarin, ceaiul de coriandru şi cel de măceşe, susțin specialiștii.

Temperaturile înalte ne ajută să slăbim. În mod natural, organismul încearcă să scape din depozitele de grăsime. Iar căldura pune la bătaie multiple resurse pentru reechilibrarea termică. Toate aceste resurse consumă calorii. Cu aceste câteva recomandări, putem să încercăm să facăm față soarelui puternic.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.