Cazul muncitorilor Work and Travel anchetat de către organele de stat

Chişinău / Moldova.ORG/ — În urma protestelor avute loc săptămâna trecută, în SUA şi organizate de către studenţii străini care muncesc prin programul Work and Travel, Departamentul Muncii şi Departamentul de Stat american au declanşat anchete în legătură cu condiţiile de muncă de la unitatea de ambalare din Pennsylvania.

Potrivit cotidianului american New York Times, Compania pe care s-au plâns tinerii protestatari, Hershey, le-a propus, marţi, studenţilor angajaţi la unitatea de ambalare a ciocolatei, o zi de evenimente educaţionale, la sediul central al firmei.

Purtătorul de cuvânt al acestei companii, Kirk Saville, a declarat că firma care s-a ocupat cu contractele de muncă ale tinerilor studenţi internaţionali i-a cerut angajatorului, Compania de ambalare Hershey, să le acorde studenţilor o săptămână liberă, astfel încât aceştia să poată vizita obiective din Statele Unite.

"Am fost dezamăgiţi să aflăm că unii dintre studenţi au fost nemulţumiţi de elementele de schimburi culturale din program. Vrem să ne asigurăm că toţi studenţii vor avea o experienţă pozitivă şi vor pleca din Statele Unite cu o bună înţelegere a companiei Hershey", a spus Kirk Saville.

Instituţiile responsabile de acest caz, s-au autosesizat declanşând două anchete în cadrul cărora, urmează să fie audiaţi studenţii protestatari în legătură cu salariile acordate, dar şi condiţiile de muncă a acestora. Totodată, la compania Hershey se află şi un grup de reprezentanţi ai Departametului de Stat care discută cu tinerii angajaţi cât şi cu angajatorii.

Aminitim că circa 400 de studenţi străini, printre care se numără moldoveni, chinezi, români, ucraineni şi nigerieni şi care lucrează la o unitate de ambalare din Palmyra, Pennsylvania, în cadrul programului Work and Travel, au protestat, săptămâna trecută, denunţând condiţiile de muncă grele şi salariile foarte mici. 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.