Casa la țară a devenit, mai nou, un loc de refugiu

Spring flowered meadow with cottage

Casa la țară a devenit, mai nou, un loc de refugiu pentru orășeanul obosit de zgomotul orașului sau de traficul infernal.

Din fericire există încă familii care își pot petrece weekend-urile la țară în casa bunicilor sau a părinților.

Achiziționarea unui teren la țară sau într-o zona turistică și construirea unei case de vacanță ar presupune unele costuri, luând în considerare că unele zone ale țării au devenit locații pentru turiștii din întreaga lume.

Chiar și în acest caz, costurile ridicării unei căsuțe la țară sunt mai scăzute decât în cazul construirii unei case în oraș.

Casa de vacanță poate fi construită din alte materiale decât clasica construcție de cărămidă și betoane.

Există deja căsuțe gata construite din lemn, care sunt perfect potrivite pentru gusturile tuturor si trebuie doar amplasate.

În cazul în care deții o căsuța la țară, te mulțumești că ai unde petrece câteva zile de liniște la sfârșit de săptămână.

Însă și în acest caz există unele costuri de întreținere sau de renovare.

Alegerea zonei este foarte importantă deoarece trebuie luate în considerare mai multe aspecte. Accesul este un aspect foarte important pentru că în funcție de zona în care alegi să îți amplasezi casa de vacanță vei putea merge în orice anotimp.

Un alt aspect important este accesul la apa potabilă. Indiferent de zonă, acest lucru este acum probabil mai ușor de rezolvat.

Exista pompe submersibile de mai multe tipuri precum cele comercializate de Shop Einstal care fac față cerințelor în orice situație.

Alegerea unei pompe submersibile trebuie făcută cu atenție, în funcție de datele tehnice ale produsului. Există diverse configurații ale motoarelor și debitelor. În cele mai multe cazuri alegerea unei pompe submersibile reprezintă soluția ideală pentru alimentarea cu apă a locuinței.

Se comercializează pe piață pompe submersibile pentru ape curate, iar acestea presupun utilizarea în ape curate atât pentru consum, cât și în cazul posibilelor inundații.

În cazul în care trebuie exploatată apa care conține impurități trebuie avut în vedere achiziționarea unei pompe submersibile pentru ape murdare. Acestea filtrează impuritățile și este foarte utilă în cazul iazurilor sau apelor tulburi.

Casele vechi de la țară presupun renovarea și înlocuirea unor componente, precum și utilarea acestora cu cele necesare unor condiții.

Tot mai multe persoane preferă achiziționarea unei case de lemn sau din containere, acestea fiind mult mai avantajoase decât construirea unei case de cărămidă din temelie.

Costul acestora este cu până la 35 % mai scăzut decât în cazul alegerii construcției din cărămidă.

Aceste construcții din lemn permit compartimentarea ușoară datorită faptului că pereții acestora nu schimbă cu nimic structura casei.

Comparativ cu construcțiile din cărămidă sau beton, casele confecționate din lemn asigură o mai bună izolație termică. Probabil toată lumea își amintește căsuța de la țară a bunicilor unde vara este foarte răcoare, iar iarna parcă se menține mai bine căldura.

Timpul dedicat construirii unei case de lemn, sau mai bine zis asamblării uneia gata fabricate este foarte scurt, comparativ cu timpul dedicat construirii unei case de cărămidă, chiar dacă este de suprafață mică.

Există, bineînțeles, și câteva dezavantaje pentru aceste case de lemn, începând de la izolarea fonică și până la costurile de întreținere puțin ridicate.

Lemnul este un material predispus umidității, iar în cazul în care ar putea sa apară riscuri de inundații provocate de natură sau chiar în casă datorită unor țevi, timpul de uscare este mai îndelungat și astfel poate să apară mucegaiul.

Instalația electrică este un element de care trebuie avut foarte mare grijă, pentru că există pericolul incendierii, dacă lemnul nu este bine ignifugat, datorită faptului că este un material destul de sensibil la foc.

O problemă destul de neplăcuta a lemnului este apariția insectelor, termitelor sau cariilor. Tratarea lemnului împotriva acestora trebuie făcută cu substanțe corespunzătoare exact în momentul montării sau asamblării casei, pentru ca ulterior va fi mai greu sa combați.

În ceea ce privește durata de viată a unei case de lemn, este mai micî decât în cazul unei case de cărămidă, însă după cum se știe există case de lemn care au fost construite în urmă cu până la 300 de ani și încă există. Această durabilitate în timp presupune din când în când costuri de restaurare și unele de întreținere.

P.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.