Capacitatea de luptă a militarilor, verificată. Au fost implicate mijloacele de tehnică din dotare

Capacitatea de luptă a tuturor unităţilor militare ale Armatei Naţionale a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major. Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea a fost efectuată pentru evaluarea gradului de pregătire a unităţilor.

Generalul Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele principale pentru militari.

Astfel, priorităţile instituţiei de apărare se vor axa, în această perioadă, pe punerea în aplicare a documentelor strategice şi programelor de modernizare, cu accent pe „Armata profesionistă”, „Conceptul dezvoltării profesionale a efectivului de soldaţi, sergenţi şi subofiţeri ai Armatei Naţionale — 3S”, precum şi intensificarea participării la exerciţii şi misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

Ministrul Apărării le-a solicitat, totodată, ofiţerilor din corpul de comandă să depună efort pentru derularea eficientă a procesului de intruire şi pregătire a efectivului.

Acţiunea desfăşurată astăzi are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2019.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.