Cantecele populare transmise la radio „cultiva la populatie stari de spirit unioniste, xenofobe si antistatale, ura fata de rusi, neincredere in eforturile conducerii R. Moldova”

Timpul de dimineata publica un pamflet in care se citeaza masiv dintr-un „raport secret”, prezentat lui Voronin de catre ministrul Culturii. In „raportul” respectiv sunt analizate, sub aspect politic si ideologic, textele unor cantece populare transmise la posturile de radio „antistatale”.
In continuare, ne propunem sa facem o spicuire din respectivul raport, citat selectiv de cotidianul Timpul de dimineata.
„Foarte solicitata in ultimul timp in mediul rural, melodia „Bine-i sede mesei mele” e prezentata drept cantec popular, desi nu e greu de ghicit ca este compus in laboratoarele Securitatii din Romania. Acest cantec promoveaza subtil ideea exclusivismului etnic, al superioritatii etnice a romanilor basarabeni si indeamna la izolationism national si la ura fata de reprezentantii natiunii ruse. Astfel, in versurile „Bine-i sede mesei mele / Imprejur cu nemurele” R. Moldova este comparata cu o „masa” careia „ii sta bine” „imprejur” doar cu „nemurele”… Atentie, nu cu „minoritati”, adica nu cu rusi, ucraineni, gagauzi, cum ar fi normal, RM fiind polietnica si multiculturala, ci cu „nemurele”, adica cu muntenii, oltenii, ardelenii, cu acei care au facut Romania Mare si pe care actuala propaganda romaneasca ii considera a fi un singur popor”.
„Transmiterea unor astfel de „cantece populare” la radio cultiva la populatie stari de spirit unioniste, xenofobe si antistatale, ura fata de rusi, neincredere in eforturile conducerii R. Moldova de edificare a unui stat european democrat si prosper. Iata de ce, recomandam sefului statului sa oblige SIS-ul sa asculte cu mai mult spirit critic cantecele populare care se transmit la unele posturi de radio si TV”, citeaza Timpul de dimineata din „raportul” sus-numit, promitand ca va mai reveni la subiect. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.