Campanie de promovare a R.Moldova ca destinație turistică: 10 mii de broșuri, împărțite în 5 puncte de trecere a frontierei

PE SCURT

Agenția de Investiții în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a lansat o campanie de promovare a țării noastre drept destinație turistică.

Astfel, 10 mii de materiale-informativ promoționale: broșură, hartă turistică, agenda de evenimente cultural-turistice „Pomul Vieții” vor fi distribuite în 5 cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei de stat: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Cahul, Sculeni, Palanca.

PE LUNG

Campania „Experience Moldova” se adresează atât membrilor diasporei, care revin acasă în sezonul estival, cât și străinilor care vor traversa frontiera de stat pe sensul de intrare în perioada 1-20 august 2019, având drept mesaj principal îndemnul de a descoperi potențialul turistic al țării.

Broșurile distribuite la punctele de trecere a frontierei sunt, de fapt, agenda de evenimente cultural-turistice care adună 30 de evenimente programate să se desfășoare în 2019, în Republica Moldova, sub umbrela brandului de țară „Pomul Vieții”.

Bunăoară, chiar pe parcursul lunii august, în diverse colțuri ale țării vor fi organizate 2 festivaluri culturale, un maraton și un târg de meșteșugărit. Astfel, moldovenii reveniți acasă, dar și turiștii străini sunt invitați să viziteze:

– Târgul „La vatra olarului Vasile Gonciar” (11 august 2019)
– Festivalul de muzică balcanică „GUSTAR” (17-18 august)
– Festival de muzică în aer liber „DOR CĂLĂTOR” (22-23 august)
– Cursă inedită de tip trail prin podgorii „PURCARI WINE RUN” (24 august).

Alături de broșură, vizitatorii care vor intra pe teritoriul țării noastre vor primi și o hartă turistică care include 20 cele mai relevante destinații turistice din Moldova – muzee, vinării, monumente religioase, istorice și rezervații naturale – dar și traseele către acestea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.