Campania socială „Sunt Ok”: „Diversitatea trebuie respectată și acceptată”

PE SCURT

Centrul de Informații GENDERDOC-M a lansat campania socială „Sunt Ok”. Campania „Sunt Ok” este o campanie intersecțională, orientată spre toate categoriile sociale și identitățile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova.

PE LUNG

Conceptul care a stat la baza campaniei a fost împletirea identităților care ne formează „- de la etnie, particularități fizice, religie, orientare sexuală, identitate de gen, la statut social și viziuni politice – identități care ne determină experiențele și ne construiesc personalitatea. Identități cu care trăim și suntem ok. Ceea cu ce nu putem, însă, fi ok, este ura. Ura care ne dezbină și ne aruncă în tabere diferite, făcându-ne mai slabi”.

Anastasia Danilova, directoarea executivă GENDERDOC-M: „GENDERDOС-M este, în primul rând, o organizație pentru drepturile omului, de aceea abordarea intersecțională este unul dintre pilonii activității noastre. Motivele de ură față de diverse grupuri de oameni se află pe un singur plan și, prin urmare, nu există o luptă pentru drepturile omului a unui anumit grup, există doar o cauză comună – realizarea egalității în societate”.

Angelica Frolov, coordonatoare program Advocacy: „Scopul acestei campanii este de a scoate diversitatea din întunericul dezbinării și a o aduce la lumina ei firească. Personalitățile noastre sunt compuse din zeci de calități care ne fac unici și interesanți. Curiozitatea de a ne descoperi reciproc, de a cunoaște culturile și subculturile celor din jur este ceea ce ne dezvoltă ca oameni și ne permite să avansăm și să creștem. Diversitatea este importantă, ea trebuie respectată și acceptată.”

Campania socială „Sunt Ok” se va desfășura între 7 și 19 mai și va culmina cu Marșul Solidarității „Sunt Ok”.

Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi) în Republica Moldova.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.