Economie
Burger King a dat startul campaniei de recrutare pentru primul restaurant din România. De la ce sumă pornește salariul net

PE SCURT
Grupul polonez AmRest, prezent pe circa 20 de pieţe din lume, a confirmat că va deschide la finalul lunii septembrie primul restaurant Burger King din Bucureşti.
Compania urmând să angajeze aproximativ 100 de persoane în perioada următoare, cu salariu minim de 1750 lei românești net (circa 370 euro) pentru lucrătorii din restaurant şi de 2500-3800 lei net (529 – 633 euro) pentru manageri, scrie ZF.ro.
PE LUNG
„Firma derulează deja campania de recrutare a echipei responsabile de deschiderea primului restaurant. “Suntem entuziasmaţi să deschidem primul nostru restaurant Burger King în România. Economia ţării, aflată în creştere, oferă un potenţial extraordinar şi o mulţime de oportunităţi. Burger King este cunoscut în întreaga lume pentru burgerii pregătiţi pe grătar. De aceea, ne bucurăm să putem oferi în curând românilor sandvişurile noastre, mai ales burgerii noştri pregătiţi la comandă pe grătar”, a declarat Alan Laughlin, Preşedinte Burger King AmRest.
AmRest operează în franciză mărci precum KFC, Pizza Hut, Starbucks și Burger King, dar și mărcile proprii Sushi Shop, La Tagliatella, Bacoa, Blue Frog și KABB și brandul virtual Pokai.
În România, AmRest operează lanțul de cafenele Starbucks și, începând din acest an, lanțul Burger King.
Fondat în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, cu mai mult de 11 milioane de clienți zilnic în restaurantele din toată lumea.
Economie
Peste 50 de companii vor participa la expoziția „Republica Moldova Prezintă” din Iași

PE SCURT
Peste 50 de companii autohtone vor participa în această săptămână la cea de-a III-a ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” din Iași, România.
Expoziția se va desfășura în perioada 20 – 22 septembrie, în fața Palatului Culturii din oraşul Iași. Camera de Comerț și Industrie menționează că evenimentul se așteaptă a fi unul de amploare ca urmare a succeselor înregistrate la edițiile anterioare, desfășurate în România, la Iași, Ploiești și Brașov.
PE LUNG
Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea, anul acesta la expoziție participă peste 50 de companii, producători de vinuri și struguri proaspeți, produse alimentare, uleiuri etero-oleaginoase, meșteșugari; articole vestimentare etc.
„Expoziția „Republica Moldova Prezintă” este așteptată cu mare drag în România. Am fost o dată la Ploiești, de două ori la Brașov, suntem a treia oară la Iași și mergem peste o săptămână la Baia Mare. Fiecare ediție a înregistrat succese mari pentru țara noastră, dar cea mai semnificativă rămâne a fi deschiderea magazinelor companiilor autohtone pe teritoriul României, un exemplu fiind magazinul brandului „Alina Bradu” de la Brașov, deschis chiar în prima ediție a evenimentului. În prima zi a expoziției va fi organizat un Forum bilateral Republica Moldova-România „Excelență în Business”. Ziua se va încheia cu un concert marca Alex Calancea Band & Lupii”, a spus Sergiu Harea.
La cele cinci expoziţii desfăşurate anterior la Iași, Brașov și Ploiești au participat circa 500 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc.
Economie
Cel mai bogat om din România, pe coperta Forbes. Cine este acesta

PE SCURT
Programatorul Daniel Dines, fondatorul unei firme de IT, se află în fruntea clasamentului celor mai bogați români. Daniel Dines, fondatorul şi directorul general al companiei IT UiPath, apare pe coperta ediţiei americane a revistei Forbes, românul fiind numit primul miliardar în boţi (roboţi software) într-un articol cu titlul „Şeful boţilor”.
Daniel Dines are 47 de ani şi a ajuns la o avere de 1,4 miliarde de dolari, depășindu-l pe Ion Țiriac a cărui avere este estimată la 1,1 miliarde.
PE LUNG
Românul deţine în prezent peste 20% din compania UiPath, potrivit interviului acordat Forbes. Compania IT este evaluată la 7 miliarde de dolari, după ultimele investiţii obţinute de la finanţatori. Aşadar, după calculele Forbes, Dines ar deţine o avere de cel puţin 1.4 miliarde de dolari, depăşindu-l astfel pe Ion Ţiriac.
În urmă cu doi ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era un start-up mai puţin cunoscut, având doar 150 de angajaţi. Momentan, sediul principal al companiei se află într-un zgârie nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează acum pentru compania lui Dines, având peste 30 de sedii în întreaga lume, scrie Forbes citată de Mediafax.
În 2018, compania IT a generat un profit de peste 150 de milioane de dolari, iar anul acesta Dines se aşteaptă să dubleze acea sumă. În urmă cu câteva luni, investitorii de pe Wall Street, precum Wellington Management, au „pompat” compania cu peste 500 de milioane de dolari, făcându-l astfel pe Dines primul miliardar de boţi din lume.
Foto: B1.ro
Economie
O insulă din Delta Dunării este scoasă la licitaţie pentru 350 000 euro

PE SCURT
Insula Matiţa din Delta Dunării va fi scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 350 000 de euro. Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina.
Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei, scrie economica.net.
PE LUNG
Insula Matița, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa.
Aflată în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura insulă ce poate fi achiziționată în acest moment în România.
Insula de 6 280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang, și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1 300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative.