Biserica Catolică propune o alternativă jocului Pokemon Go

Cea mai nouă platformă bazată pe ideea din spatele Pokemon Go este realizată de Biserica Catolică şi are rolul de a îi impulsiona pe copii spre cunoașterea religioasă. Follow JC Go este o clonă a jocului virtual Pokemon Go, unde sfinții și personajele biblice au luat locul pokemonilor.

Elementele principale sunt aceleași ca la aplicația „Pokemon Go”, oferind posibilitatea de a călători în jurul lumii prin locuri reale și de a folosi camera telefonului pentru a prinde caractere virtuale. Doar că, spre deosebire de caracterele Pokemon, cum este Pikachu, jucătorii vor căuta sfinți și alte personaje religioase.

„Follow JC Go” nu are săli de sport deci jucătorul nu va putea crește personajul credincios, iar elementele de luptă din „Pokemon Go” sunt înlocuite cu întrebări filozofice, la care jucătorii trebuie să răspundă de fiecare dată când vor descoperi sfinți noi.

Enlarge

104008404_followjcgo
Follow JC Go are ca scop informarea a tinerilor despre credința catolică

Odată colecționate toate personajele, în joc își va face apariția Iisus Hristos, care le va conduce și va avea grijă de ele. Va trebui să te plimbi în împrejurimile bisericilor pentru a găsi obiecte „consumabile” pe care să le aplice pe echipa personală.

Deasemenea, jocul încurajează rugăciunea zilnică. De fiecare dată când jucătorii trec pe lângă o biserică sau un spital, ei primesc o notificare de la aplicație. Astfel, ei pot să se roage pentru bolnavii care se află în acel spital. Jucătorii sunt încurajați să facă donații în scopuri caritabile prin intermediul „Follow JC Go”, primind în schimb monede virtuale.

Aplicația a fost dezvoltată de gruparea religioasă catolică spaniolă Fundacion Ramon Pane, fondurile investite ridicându-se la suma de 500.000 de dolari. Jocul este activ doar în Spania şi Italia.

Conform declarației directorului executiv al fundației pentru portalul catolic Crux Now, Ricardo Grzona,  chiar dacă jocul nu a fost creat sau produs de Vatican, Papa este un mare fan al jocului.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.