Connect with us
"
"

Divertisment

Cum să creezi o afacere cu caracter și să aduci investitorilor un randament de 900%

Publicat

pe

PE SCURT

Sunt tineri și energici, au idei năstrușnice și nu le este frică să piardă. Vorbim despre fondatorii companiei producătoare de bere BrewDog, James Watt și Martin Dicky din Scoția. Le-a plăcut să facă bere de casă, s-au aventurat și într-o zi s-au întrebat ce ar fi dacă ar lansa o afacere de producere a berii? După 12 ani de la lansarea companiei, aceștia se laudă cu un grup larg de fani și susținători și cu o companie estimată la 2 miliarde de dolari SUA.

Watt și Dicky în fiecare zi încearcă să depășească un nou obstacol și să se dezvolte într-o lume de afaceri unde ei sunt mici, iar companiile gigantice mișună în jurul lor, scrie Forbes.

PE LUNG

Într-o zi fierbinte de august, în Ohio, cofondatorul BrewDog, James Watt, a urcat pe o scenă în fața a peste 4000 de acționari pentru a anunța știrea: compania ar putea fi urmărită penal din cauza uneia dintre cele mai vândute beri în SUA – berea artizanală Elvis Juice. „Avocații lui Elvis Presley ne-au trimis o scrisoare  prin care ne anunță că dacă vom continua să folosim numele „Elvis” vom fi acționați în judecată și impuși să plătim o taxă de licență pentru fiecare borcan, cutie, sticlă sau butoi pe care-l vom vinde”, a anunțat Watt.

Însă, tinerii nu s-au pierdut și au găsit o soluție. Astfel, „regii neliniștitori”, cum îi numesc investitorii, au decis să-și schimbe oficial numele în „Elvis”. Watt și Dicky și-au schimbat permisele de conducere, toate documentele și adresele electronice. Ei nu s-au oprit aici, ci au scris avocaților familiei lui Elvis: „Stimați avocați, regretăm că aveți „Suspicious Minds” (suspiciuni, s-au jucat cu denumirea cântecului) și că berea noastră este atât de solicitată. Dar este timpul să vorbim mai puțin și să acționăm. Prin urmare, am căzut într-o capcană, încercând să redresăm situația și să ne exprimăm „Dragostea arzătoare”, amândoi ne-am schimbat numele în „Elvis”. Astfel că acum ne puteți plăti o taxă de licență pentru utilizarea numelui nostru în muzica dvs? Cu dragoste, Elvis”.

Astfel de trucuri la care au recurs tinerii pentru a ocoli legea au transformat BrewDog într-o marcă de cult. Compania, originară din Scoția, a creat o armată de fani. Aproximativ 22% din acțiunile sale aparțin la 120.000 de cunoscători de bere care au cumpărat acțiuni de pe site-ul web BrewDog, în cadrul programului Equity for Punks.

Veniturile BrewDog pentru 2019 sunt de aproximativ 300 de milioane de dolari (comparativ cu 211 de milioane de dolari în 2018). Întreaga companie este evaluată la aproximativ 2 miliarde de dolari. Watt deține o participație de 24%, care costă aproximativ 480 de milioane de dolari, în timp ce Dicky deține o participație de 20% în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

BrewDog, fondată de Watt și Dickey, în 2007, deține patru fabrici de bere și 100 de baruri în întreaga lume. Dar BrewDog știe că doar berea nu este suficientă pentru ca afacerea să supraviețuiască. Urmărind cum antreprenorii mari mănâncă companiile mici și independente, tinerii și-au mai deschis o mică afacere care le aduce venituri suplimentare pe care le pot folosi pentru dezvoltarea companiei de suflet. În ultimii doi ani, cei doi au deschis un hotel, o companie aeriană charter, o distilerie și un serviciu de streaming precum Netflix, unde spectatorii au acces la peste 100 de ore de videoclipuri despre băuturi și stil de viață.

Cei doi parteneri de afaceri spun că arma lor secretă care-i ajută să se dezvolte sunt toți acei iubitori de bere care au cumpărat acțiuni BrewDog pe Internet. Fondurile strânse în acest mod, aproximativ 95 de milioane de dolari, au contribuit la extinderea afacerii, iar fanii continuă să popularizeze brandul. „Acesta este un model de afaceri uimitor, deoarece nu-i percepem ca investitori, ci ca pe niște prieteni, susținători, ambasadori și oameni care gândesc ca și tine”, spune Watt. 

Watt și Dickey au crescut într-un sătuc pescăresc din nord-estul Scoției și sunt de nedespărțit încă din copilărie.

Watt a studiat dreptul la Universitatea din Edinburgh, dar spiritul său rebel nu era potrivit pentru o carieră juridică. După absolvire, a stat în birou doar două săptămâni, apoi a renunțat și și-a schimbat costumul de afaceri într-un costum de cauciuc. În următorii șase ani, Watt a prins biban și homar în Atlanticul de Nord și a făcut bere în condiții casnice, când ajungea la mal. 

Dickey a adoptat o abordare mai echilibrată. La 12 ani, a găsit o trusă de bere în podul casei părinților săi și, împreună cu tatăl său, a început să experimenteze cu diferite soiuri de hamei proaspete. A plecat la Universitatea din Edinburgh, dar a studiat distilarea. După ce a absolvit în 2004, a obținut un loc de muncă la o fabrică de bere din Anglia. Când Watt a venit în vizită, au preparat bere conform rețetelor proprii. În 2006, prietenii au avut ocazia să se întâlnească cu Michael Jackson, patronul renașterii berii anilor ’80. După aceea au decis că este timpul să renunțe la lucrul de bază și să se dedice noii lor afaceri. Au strâns toți banii pe care i-au pus deoparte, au luat un credit de la bancă și au început. La început nu aveau bani ca să cumpere rezervoare standard din oțel inoxidabil, așa că au folosit rezervoare de apă din plastic din magazinele locale de grădinărit. În ciuda dificultăților, partenerii nu au renunțat, iar în aprilie 2007, BrewDog a lansat primul lot de bere. Momentul a fost extrem de nereușit. Un an mai târziu, a izbucnit o criză financiară. Nimeni nu voia să cumpere o bere amară cu un brand necunoscut.  „Lucram doar noi doi la companie. Făceam și îmbuteliam singuri berea și dormeam pe pungile de malț”, își amintește Dicky.

O rază de speranță a strălucit în 2008, când BrewDog a câștigat competiția Brewers sponsorizată de retailerul britanic Tesco. Lanțul de retail a oferit câștigătorilor posibilitatea să-și plaseze patru tipuri de bere în mai mult de 400 de magazine din Marea Britanie și să vândă aproximativ 2000 de sticle pe săptămână. „Când ne-au anunțat că am câștigat, am stat calmi și nici nu le-am spus că întreprinderea noastră era formată din doi tipi și un câine și noi suntem cei care producem și îmbuteliem manual aceste sticle”, își amintește zâmbind Watt. Au mai luat câteva împrumuturi și lucrând în alte părți cu jumătate de normă, BrewDog a reușit să-și întindă, în sfârșit, aripile. 

După succesul competiției, antreprenorii au încetat rapid să facă față cererii. Berea devenise populară și tot mai căutată, iar ei nu reușeau să o producă. Atunci și le-a venit ideea Equity for Punks. Cinci firme de avocatură și bănci i-au avertizat că acest lucru ar putea distruge afacerea. Dar asta nu i-a oprit pe tineri. Cei care cumpărau acțiunile nu primeau doar o parte din afacere, dar și bonusuri și reduceri pe toată viața în barurile BrewDog și apartenența la clubul de bere BrewDog. În prima rundă, BrewDog a strâns 975.000 de dolari SUA de la aproximativ 1330 de investitori. Acum, proiectul conduce deja a șasea rundă. Iar cea mai de succes a avut loc la începutul anului 2018, când compania a atras 34 de milioane de dolari de la 70 de mii de investitori.

Investitorii de la început au făcut bani buni. În 2010, Daniel Fetter, un asistent din American Nashville, a investit 10 mii de dolari în primul tur pentru Punks. Potrivit acestuia, acum, acțiunea costă aproximativ 100 de mii de dolari – randamentul a depășit 900%.

Dar menținerea aceluiași ritm de dezvoltare pentru BrewDog nu este chiar atât de ușoară.

„Sunt foarte multe mărci bune și cunoscute și ca să obții un succes trebuie să te remarci”, spune Watt.

Astfel, tinerii periodic fac campanii de marketing scandaloase. În 2012, au proiectat o imagine cu ei complet dezbrăcați pe clădirea Parlamentului din Londra. În 2018, pentru a atrage atenția asupra Equity for Punks din Statele Unite, cei doi au zburat peste Wall Street într-un elicopter închiriat și au aruncat pisici de pluș. Astfel, făcând o aluzie la bancherii care decid să investească doar în companiile mari. De asemenea, ei fac mici loturi de bere în locuri neobișnuite: într-un avion al British Airways la o altitudine de 12.000 m, într-o camionetă Ford F-350 care circulă cu o viteză de 150 km/h de-a lungul drumului internațional Dover din Delaware și pe un iaht în Boston Bay împreună cu Jim Koch, miliardar și co-fondator al brandului de bere Sam Adams. Însă, scepticii susțin că această formă de manifestare îți aduce popularitate, dar pentru foarte puțin timp. Watt nu acordă atenție scepticilor. Spre deosebire de giganții de bere, nu se teme să își asume riscuri. „Nu mă interesează cine și ce crede. Suntem doar doi tipi din nord-estul Scoției, care au pornit de la zero și, prin urmare, au pus totul în joc”, explică antreprenorul.

Divertisment

Prinși la datorie. Corespondența secretă din 120 de țări nu era secretă pentru SUA și Germania

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Zeci de ani la rând, serviciile secrete americane și germane au interceptat comunicările criptate  ale guvernelor din peste 120 de țări. Acest lucru a fost posibil datorită achiziției companiei elvețiene Crypto, lideră pe piața mondială a tehnologiei criptografice din a doua jumătate a secolului XX.

Despre conexiunea dintre Crypto și serviciile speciale se arată într-o anchetă comună a ziarului american The Washington Post, canalul de televiziune german ZDF și canalul de televiziune elvețian SRF. Jurnaliștii au obținut acces la documentele serviciilor de informații din Statele Unite și Germania și, de asemenea, au discutat cu foști angajați ai acestor servicii speciale și oameni care au lucrat la Crypto.

PE LUNG

Fondatorul Crypto este originar din Imperiul Rus. A început să colaboreze cu SUA în timpul celui de-al doilea război mondial

Crypto a fost fondată de un originar din Imperiul Rus, Boris Hagelin. S-a născut în 1892, în tinerețe s-a mutat în Suedia. Acolo, Hagelin și-a făcut studiile și a început să creeze dispozitive de criptare. În 1940, inventatorul și soția sa au plecat în Statele Unite, unde el a semnat un contract pentru furnizarea de mașini portabile de criptare M-209 pentru armata americană. După al doilea război mondial, Hagelin s-a mutat în Elveția unde și-a deschis propria companie numită Crypto.

SUA erau îngrijorate că țările inamice vor cumpăra mașinile lui Hagelin. În 1951, inventatorul a acceptat să-și vândă dispozitivele sale cele mai sofisticate numai acelor state care erau aprobate de serviciile de informații americane. În schimb, el primea 700.000 USD pe an pentru a compensa profiturile pierdute. Afacerea a avut loc nu numai datorită dorinței lui Hagelin de a avea Statele Unite ca principal client, dar și prieteniei sale cu William Friedman, un alt originar al Imperiului Rus, cunoscut drept „tatăl criptografiei americane”.

În anii 1960, colaborarea lui Hagelin cu serviciile de informații americane nu a făcut decât să se consolideze. Agenția Centrală de Informații (CIA) a obținut brevetul pentru dispozitivele Crypto și a început să plătească anual companiei nu numai 700 de mii de dolari pentru veniturile pierdute, ci și 10 mii de dolari pentru marketing, astfel încât să nu-și piardă poziția de pe piață.

Prima mașină criptografică Crypto a apărut în anii ’60. „Miezul” a fost conceput  de serviciul de spionaj din SUA

Hagelin crea mașini mecanice de criptare. Când în anii ’60 dispozitivele electronice au început să apară, inventatorul a avut nevoie de ajutor pentru a se adapta la noile tehnologii. El a fost ajutat de Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA). Agenția a dezvoltat designul intern al H-460, mașina de criptare electronică Crypto, lansată în 1967.

Astfel,serviciile secrete din SUA au obținut acces la algoritmii de criptare Crypto și le-au putut manipula. Acest lucru a accelerat incredibil decriptarea mesajelor serviciilor secrete, armatelor și departamentelor diplomatice din alte țări: descifrarea, pentru care anterior era necesar luni de muncă, dura acum doar câteva secunde.

În documentele CIA, citate de The Washington Post, noua fază a colaborării cu Crypto a fost  descrisă cu entuziasm: „Imaginează-ți că guvernul american convinge un producător străin să folosească echipamentul în avantajul lor. Vorbim despre o lume nouă ”

În anii ’70, serviciile secrete americane și germane au cumpărat Crypto pentru șase milioane de dolari

SUA intenționa să achiziționeze Crypto de mult timp, dar tranzacția a fost tărăgănată de disensiunile dintre CIA și NSA. Aceasta a continuat până în 1967, când serviciile secrete din Franța și FRG s-au oferit să cumpere compania. Hagelin a refuzat, însă trei ani mai târziu a vândut Crypto Statelor Unite și Republici Federale Germania. Lui i s-au plătit aproximativ 5,75 milioane de dolari. Serviciul Federal German de Informații și CIA au primit acțiuni egale în cadrul companiei.

Noii proprietari ai Crypto reprezenta un secret chiar și pentru consiliul de administrație al companiei. Excepția a fost doar unul dintre membrii săi, un confident al lui Hagelin Sture Nyberg. Între timp, Serviciul Federal German de Informații și CIA participau activ la gestionarea afacerii și căutau noi clienți. Acestea au atras Motorola și Siemens să coopereze și au obținut, de asemenea, contracte majore cu Arabia Saudită. Pentru aceasta, serviciile secrete  au mituit oficialii saudiți cu ceasuri Rolex și tururi la bordeluri elvețiene.

Afacerile Crypto mergeau bine: în 1970-1975, vânzările Crypto au crescut de la 15 la 51 de milioane de franci elvețieni (aproximativ 19 milioane de dolari). Fondatorul companiei Boris Hagelin a murit în 1983.

Echipamentele Crypto au fost folosite în 120 de țări. SUA și Germania le-au citit toate mesajele secrete

În anii 1950-2000, echipamentele Crypto au fost utilizate de mai mult în 120 de țări. Doar jumătate dintre acestea sunt cunoscute, în principal este vorba despre statele din Europa (inclusiv Vaticanul), Asia de Sud și de Sud-Est, Africa și America de Sud. De asemenea, se știe că printre cumpărătorii de echipamente Crypto nu figurau Rusia și China, iar Israel, Suedia, Elveția și Regatul Unit au știut despre adevărații proprietari ai companiei și au primit unele informații secrete de la ei.

Cu ajutorul dispozitivelor Crypto, Statele Unite și Germania au citit corespondența autorităților iraniene în timpul capturării diplomaților americani din Teheran în 1979, au monitorizat mișcările armatei argentiniene în timpul războiului Falkland din 1982, au știut despre planurile de răsturnare a dictatorilor din America de Sud și au ascultat cum oficialii libieni s-au felicitat reciproc pentru explozia de la discoteca din Berlin, în 1986.

Prin decriptarea mesajelor, serviciile secrete aflau informații, care uneori le puneau într-o situație dificilă. Potrivit lui Bobby Ray Inman, care a fost directorul adjunct al CIA și directorul  NSA la sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980, subordonații săi au aflat că Billy Carter – fratele președintelui Jimmy Carter – a primit bani de la dictatorul libian Muammar Gaddafi în schimbul activității de lobby pentru interesele sale la Washington.

În anii 90, Crypto s-a pomenit în centrul unui scandal. Germania a părăsit compania, iar SUA a continuat s-o folosească

Principala țintă a supravegherii a fost Iranul. Această țară a încheiat contracte majore cu Crypto, iar CIA a citit de la 80% la 90% din mesajele conducerii acesteia. Autoritățile iraniene au început să bănuiască că ceva nu este în regulă, iar în 1992 l-au arestat pe Hans Buhler, în vârstă de 51 de ani, care era considerat cel mai de succes manager de vânzări Crypto. El a fost eliberat nouă luni mai târziu – când compania a plătit o răscumpărare de un milion de dolari. Buhler nu știa despre relația Crypto cu CIA și Serviciul Federal German. Dar bănuia că Iranul știa despre angajatorul său mai multe decât el însuși.

El a început să-și împărtășească suspiciunile cu presa și chiar a apărut la televiziunea elvețiană împreună cu Peter Frutiger (numele său nu a fost dat publicului atunci). Conform documentelor CIA, acesta era un fost inginer Crypto care a fost concediat în 1977 pentru că a remediat vulnerabilitățile care au permis citirea mesajelor Guvernului sirian. Din cauza scandalului, unii angajați Crypto s-au concediat, iar cinci țări au reziliat contractele (Iranul nu a fost printre acestea).

Principala consecință a crizei a fost retragerea din Crypto  a serviciilor de informații din Germania. Nu a fost o surpriză, întrucât germanii aveau de mult timp neînțelegeri cu americanii: acestea discutau dacă este permisă urmărirea țărilor aliate cu ajutorul Crypto (CIA credea că da, Serviciul Federal German – nu).

În 1993, Serviciul Federal German și-a vândut cota din Crypto către CIA pentru 17 milioane de dolari. În anii următori, piața a trecut de la hardware la criptare software, Crypto nu a putut să se reconfigureze și a încetat să fie profitabilă, dar a continuat să servească drept sursă de informații pentru CIA. Serviciul secret a vândut compania abia în 2018 – cel mai probabil pentru 50-70 de milioane de dolari.

Elveția a anunțat o anchetă privind conexiunea Crypto cu agențiile de informații

Activele Crypto au fost cumpărate de două companii: Crypto International și CyOne Security. Crypto International (care a primit marca producătorului de echipamente de criptare) a declarat că nu știa despre conexiunea Crypto cu CIA și SFG și intenționează să inițieze un control. CyOne Security, care furnizează sisteme de securitate autorităților elvețiene, a refuzat să vorbească despre istoria Crypto, dar a dat asigurări că compania lor nu este conectată la serviciile de informații străine. În același timp, CyOne Security este condusă de un fost director al Crypto.

Foștii angajați Crypto care au discutat cu reporterii, se simt înșelați. „Crezi că faci un lucru bun, creând dispozitive sigure. Și apoi se dovedește că ai înșelat clienții”, a spus pentru Washington Post, inginerul inginerul Jurg Sperndli, care a lucrat la Crypto timp de 16 ani și a considerat algoritmii săi suspecți. 

Totuși, persoanele implicate în supraveghere nu se grăbesc să își ceară scuze. „Dacă simt o remușcare? Zero. A fost o sursă de informații foarte valoroasă ”, a declarat șeful adjunct al CIA, Bobby Ray Inman.

După publicarea anchetei despre Crypto, autoritățile elvețiene au anunțat că verifică conexiunea companiei cu serviciile de informații străine. În același timp, documentele CIA și SFG indică faptul că Elveția știa de mult timp despre adevărații proprietari ai Crypto și a fost una dintre puținele țări care au primit echipamente de criptare sigure de la companie. CIA și SFG au refuzat să comenteze ancheta, dar nu au contestat autenticitatea documentelor citate în ea.

Citește mai departe

Divertisment

Cum doi prieteni de școală luptă cu birocrația

Publicat

pe

De către

PE SCURT 

S-au săturat de munții de hârtie și rapoartele financiare fără sfârșit, când trebuie să calculeze fiecare cent cheltuit de companie. De aceea, într-o zi, au decis să creeze o aplicație care să înregistreze automat fiecare tranzacție financiară și să stabilească suma limită ce poate fi cheltuită.

Blake Murray și Alex Bean sunt tinerii care încearcă inovativ să scape de birocrație pe managerii companiilor mici. 

PE LUNG

Munți de hârtie și mormane de documente și rapoarte cu privire la cheltuielile și veniturile companiei. De asta trebuia să se ocupe aproape zilnic Blake Murray, managerul unei mici rețele de pizzerii din SUA. Într-o zi, a simțit că nu mai suportă și i-a propus celui mai bun prieten de școală să creeze un startup care să ajute proprietarii companiilor mici să scape de toate acele rapoarte care-i consumă cel mai mult. 

În 2015, Blake Murray conducea o rețea de șase restaurante ale lanțului Pizza Studio din Utah. Cea mai mare parte a zilei o petrecea la serviciu, înconjurat de rapoarte și bonuri de plată șterse, pe care trebuia să le analizeze ca să calculeze exact câți bani au cheltuit angajații lui. „Aceste momente erau un adevărat calvar. Trebuia să-mi amintesc exact unde s-a cheltuit chiar și câțiva cenți”, povestește antreprenorul. Atunci, i-a venit o idee năstrușnică. S-a grăbit să-i povestească despre aceasta lui Alex Bean, cel mai bun prieten care crea și vindea software. 

Lui Alex i-a plăcut atât de mult ideea, încât a renunțat la serviciul de bază și a început să lucreze cu Blake la idee. Drept rezultat, a părut aplicația Divvy, care în 2019 a fost inclus în ratingul celor mai promițătoare 25 de startup-uri, potrivit Forbes. În toți acești cinci ani de la lansare, fondatorii companiei au strâns 257 milioane de dolari de la investitorii de risc.

Divvy este cea mai importantă platformă de gestionare a cheltuielilor și cheltuielilor pentru afaceri. Aplicația mobilă nu doar înregistrează automat toate cheltuielile făcute, dar și permite includerea unei limite, care să nu permită să faci cheltuieli mai mari decât cele stabilite. Acest software este folosit pe larg de proprietarii de afaceri mici și managerii companiilor mai mari care vor să elimine necesitatea raportării costurilor. „Acest domeniu încă nu este prea popular, de aceea, mereu este loc pentru dezvoltare”, spune Bean.

Divvy are acum peste 4.500 de clienți corporativi. Printre ele se numără dezvoltatorul de software open source WordPress, ONG-ul internațional Habitat for Humanity și Universitatea Georgetown. 

Fondatorii spun că în fiecare zi încearcă să completeze și să dezvolte și mai mult aplicația, „ca cel care o folosesc să fie plăcut surprinși de posibilitățile și rapiditatea pe care le oferă”.

Citește mai departe

Divertisment

Topul celor mai așteptate documentare din acest an

Publicat

pe

De către

PE SCURT

De la Hillary Clinton la scandalul monopolului McDonald’s, 2020 s-ar putea să depășească poveștile istorisite anul trecut. Boomul documentarilor continuă și în acest an.  Producătorii de filme documentare anunță că lucrează la o serie de subiecte care abordează realitățile din viața politică, socială și culturală din întreaga lume, scrie Esquire.  

Cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Hulu vine cu o serie de documentare despre viața lui Hillary Clinton, în timp ce Netflix va prezenta în curând un documentar despre regretatul, marele astrolog puertorican, Walter Mercado. În același timp, HBO face o scufundare profundă în frauda puțin cunoscută, dar masiv profitabilă a jocului de monopol din McDonalds. Iată câteva documentare care urmează să ne informeze, uimească și să ne trezească la realitățile în care trăim. 

PE LUNG

McDonalds (3 februarie)

Jocul Monopoly al celor de la McDonalds este cunoscut de toți cei care au privit spoturile publicitare de la TV prin anii ’90. Dar ceea ce este mai puțin cunoscut de public este faptul că jocul a fost închis în urma unor serii de dezvăluiri că de ani buni, majoritatea premiilor au fost câștigate în mod fraudulos. 

Farmacistul (5 februarie)

Documentarul realizat de Netflix Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer, urmărește oamenii simpli care au făcut o anchetă de investigație cu mize de viață sau de moarte atunci când legea nu a mai funcționat. În farmacist, vom vedea o altă cruciadă – cea a farmacistului Dan Schneider, care și-a pierdut fiul din cauza drogurilor. Ulterior, el a observat că tinerii sănătoși mergeau la farmacie ca să ia rețetele pentru Oxycontin. Această observație l-a făcut să lupte împotriva industriei farmaceutice Big Pharma.

Ali și Cavett: Povestea casetelor (11 februarie)

HBO Sports lucrează la documentarul Ali and Cavett în care ne povestește viața lui Muhammad Ali, campionul mondial la box, dintr-o nouă perspectivă. Regizat de Robert S. Bader, filmul va reprezenta pas cu pas evoluția prieteniei dintre Ali și gazda show-ului de televiziune Dick Cavett, precum și dezbaterile televizate despre justiția rasială.

Hillary (6 martie)

În curând, în Statele Unite ale Americii, vor avea loc alegerile prezidențiale noi, ceea ce înseamnă că este momentul potrivit să ne informăm. De aceea, Hulu va prezenta un documentar în patru părți care examinează viața și cariera fostului candidat la președinție și a primei doamne, inclusiv a coșmarului național care a fost la alegerile din 2016.

Ultimul dans (20 iunie)

Netflix și ESPN s-au alăturat pentru a crea o serie din 10 părți care s-ar putea ajunge să fie ultimul cuvânt despre dinastia Jordan-Bulls, cu interviuri cu Barack Obama, Michael Jordan și Steve Kerr și imagini pe care nu le-ai mai văzut niciodată în campionatul definitoriu din Chicago Sezonul 1997-98.

Copiii noștri

În documentar vedem tinerii care au supraviețuit atentatelor armate, care au răpit viețile colegilor, prietenilor și profesorilor. În februarie 2018, un bărbat a ucis 17 persoane dintr-un liceu din Florida. Această tragedie i-a făcut pe tinerii care au supraviețuit să înceapă o campanie națională împotriva violenței cu arme de foc.

Asasinii (TBD 2020)

Este una dintre cele mai înfricoșătoare povești din știrile mondiale din ultimii ani, care urmărește procesul de judecată a celor două femei acuzate că ar fi ucis pe Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Cultură16 ore în urmă

Ce faci în weekend? Învață să crești plante, discută despre prieteniile online sau mergi la un concert pe întuneric

PE SCURT În acest weekend îți propun să mergi la o întâlnire la Primăria Chișinău unde îți vei putea exprima...

Ecologie2 zile în urmă

Cum poți transforma plasticul într-o avere

PE SCURT Avem o problemă cu plasticul. Zilnic producem tone de deșeuri din care reciclăm doar 10%, iar restul ajunge...

Partidul Democrat din Moldova2 zile în urmă

Candu’s 5. De ce a plecat fostul speaker din PDM și ce planuri au cei 6 ex-democrați

PE SCURT Andrian Candu, urmat de Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a părăsit partidul...

Social3 zile în urmă

Satul moldovenesc unde oamenii s-au unit împotriva violenței

PE SCURT Fiecare sat și oraș trebuie să aibă un plan de acțiuni concrete prin care să prevină violența în...

Cultură3 zile în urmă

Gogol, scriitorul care a trăit 43 de ani cu frica de propriii demonii

PE SCURT Nicolai Gogol a fost scriitorul care a revoluționat literatura rusă prin operele sale. A relatat perfect realitățile dure...

Cultură3 zile în urmă

Ce șansă a ratat R. Moldova și de ce suntem un popor vegetal. Povestește Ana Blandiana

PE SCURT Renumita scriitoare Ana Blandiana s-a aflat timp de câteva zile în Republica Moldova, unde a participat la dezbateri...

Cultură4 zile în urmă

Irina Rimeș va promova Ziua lui Brâncuși, iar Internetul s-a întors împotriva ei. Explicăm de ce

PE SCURT Artista Irina Rimeș, originară din Republica Moldova, a fost numită săptămâna trecută ambasadoare a Zilei Constantin Brâncuși. Decizia...

Advertisement

Politică

PoliticăO săptămână în urmă

O zi reușită pentru Blocul ACUM în Parlament. Cum a decurs ședința de astăzi

PE SCURT Deputații Blocului ACUM au depus astăzi în plenul Parlamentului o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi....

PoliticăO săptămână în urmă

Ministru suedez la Chișinău: Vrem să vedem oameni concreți puși după gratii pentru frauda bancară

PE SCURT Suedia este pregătită să ofere asistență inițiativelor de reformă din Republica Moldova și va urmări îndeaproape progresul acestora,...

PoliticăO săptămână în urmă

Cât au costat 14 deputați ex-comuniști și cine l-a denunțat la CNA pe Sergiu Sîrbu. Povestește Voronin

PE SCURT Președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin susține că cei 14 deputați care au plecat în decembrie 2015 din PCRM,...

Istorie2 săptămâni în urmă

BBC la Ziua Independenței în Transnistria: Sărbătoarea unei națiuni care nu există

PE SCURT „Emoția lor colectivă a fost aproape palpabilă în această zi surprinzător de caldă din septembrie. Sărbătorirea Zilei Independenței...

Politică2 săptămâni în urmă

După zece ani pauză, militarii noștri vor defila pe Piața Roșie la 9 mai. Și alte decizii ale Guvernului RM de azi

PE SCURT Pacienții asigurați vor avea acces la un număr mai mare de servicii medicale, iar directorii instituțiilor medico-sanitare publice...

Politică2 săptămâni în urmă

Plahotniuc nu are nevoie de viză în SUA pentru că deja este acolo. Ce mai spune Andrian Candu despre PDM

PE SCURT Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc se află acum în SUA, chiar dacă a fost desemnat public de...

Politică2 săptămâni în urmă

Ce riscă fostul șef al SIS pentru expulzarea ilegală a profesorilor turci

PE SCURT Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, va sta pe banca acuzaților pentru abuz...

Advertisement

Opinii

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829