Băile Govora

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Este o staţiune mai puţin cunoscută de pe teritoriul judeţului Vâlcea, România şi este înfiinţată relativ recent.

Apariţia staţiuni este legată de numele a două personalităţi din lumea politică românească a sec. XIX. I. C. Brătianu, fost prim ministru al României şi generalul N. Popescu Zorileanu au pus bazele acestei staţiuni bazate pe tratarea afecţiunilor reumatismale şi respiratorii.

Staţiunea Băile Govora este aşezată într-o depresiune subcarpatică, înconjurată de dealuri acoperite cu păduri de fagi, stejari şi pini, la o altitudine de 360-380 metri.

Este o staţiune de importanţă naţională, care se impune prin prezenţa în zonă a izvoarelor cu ape minerale bogate în clor, sodiu, iod, brom, sulf, pentru externe, cât şi a celor bogate în magneziu, calciu, puţin sulf pentru cure interne.
Govora este staţiunea care dispune de ape cu concentraţie mare de iod şi brom, unele dintre cele mai importante în Europa, Iodul şi Bromul de aici fiind de origine organică.

În această staţiune se fac împachetări cu nămol sapropelic care au caracteristici terapeutice de recuperare deosebite.
Pentru cei interesaţi de istorie şi religie împrejurimile staţiunii Govora va fi o adevărată oază, zona fiind bogată în monumente istorice şi de artă (peste 300 de monumente). La numai 6 km de staţiune se află Mănăstirea Govora, începută de Vlad Dracul în sec. XV. Judeţul Vâlcea este bogat în locaşuri de cult şi mănăstiri frumoase, aşezate în peisaje pitoreşti, iar excursiile organizate în vederea vizitării lor, vă vor aduce doar satisfacţii spirituale şi vizuale.

Accesul în localitate este unul facil, iar spaţii de cazare se pot găsi pentru orice gust şi buzunar.
Tratarea afecţiunilor organismului într-un mediu plăcut şi prielnic este benefic, iar combinarea cu tratarea bolilor sufletului, la una dintre mănăstiri, este necesară.

Distanţa de la Chişinău până la Băile Govora este de 646 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.