Ar trebui să ne anulăm călătoriile din cauza focarului de coronavirus?

PE SCURT

La televizor, radio, internet, ziare și pe rețelele de socializare vedem tot mai multe știri alarmante despre răspândirea coronavirusului și oamenii care mor din cauza acestei gripe.

De aceea, cu siguranță că cei care și-au plănuit călătorii se întreabă dacă ar trebui să-și anuleze zborurile și rezervările hotelului.

PE LUNG

Focarul de coronavirus a lăsat oameni din întreaga lume să se întrebe dacă ar trebui să anuleze sau să amâne planurile de călătorie în următoarele luni. Dacă te enumeri printre cei care își pun aceste întrebări, atunci trebuie să ții cont de faptul că siguranța ta e în prim plan, iar coronavirus este o formă de gripă, care timp de două luni a ucis 2800 de oameni din întreaga lume și a infectat 82 de mii. Însă, Organizația Mondială a Sănătății anunță că trebuie să fim precauți, dar să nu ne panicăm, pentru că în fiecare an, în Europa mor peste 60 de mii de oameni din cauza gripei sezoniere.

COVID-19 este o boală respiratorie care se răspândește de la persoană la persoană. Aproximativ 80% dintre oameni se recuperează fără a necesita tratament special. Virusul, care a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, s-a răspândit de atunci în peste 40 de țări. Dintre cele aproximativ 82.000 de cazuri raportate, China reprezintă 78.000. Până în prezent, nu există un tratament specific împotriva noului tip de coronavirus și deși experții chinezi și americani dezvoltă un vaccin, primele teste ar trebui să aibă loc abia peste trei luni. Vaccinul însă ar fi disponibil cel devreme în vară.

Înainte de a călători, verificați care sunt zonele din acea țară unde virusul s-a răspândit. Nu uitați să vă înarmați cu măști de protecție pe care să le purtați când vă aflați în mulțime. Ar fi bine să vă faceți o asigurare medicală pentru perioada călătoriei, pentru că în caz de careva probleme de sănătate să beneficiați de îngrijiri medicale plătite de compania de asigurare. Nu uita să-ți speli cât mai des mâinile. Însă, acest lucru trebuie să-l faci mereu, indiferent dacă este sau nu acest virus.

Citește aici și: 

Am comparat coronavirusul cu alte virusuri care au semănat panică în ultimii 100 de ani

Pe lung despre situația coronavirusului în lume și-n Republica Moldova

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.