Ambasada României în R.Moldova organizează acţiuni dedicate marcării Zilei Armatei Române

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în zilele de 23 – 26 octombrie, o serie de manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române.

Astfel, luni, 23 octombrie, la Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău, va avea loc conferința cu tema ”Schimb de experiență în domeniul istoriei militare. Vizită de lucru și conferință științifică pe problematica situației Basarabiei în anul 1917”.

Conferința este organizată în parteneriat de către Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău și Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din București.

Evenimentele vor continua, în datele de 25 și 26 octombri, cu două ceremonii militare de comemorare a eroilor români și depuneri de flori la Cimitirele Eroilor Români din Chișinău și din Vărzărești (Raionul Nisporeni).

Ambele manifestări vor cuprinde alocuțiuni ale Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, militar și aero, col. Cristi Ladaniuc, ale reprezentanților Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ale autorităților locale.

Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Petru, și unul condus de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, vor oficia ceremoniale religioase.

Ziua Armatei României este marcată la 25 octombrie. Ziua semnifică eliberarea, la 25 octombrie 1944, de către Armata Regală Română a ultimelor localităţi din Transilvania aflate sub ocupaţie străină.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.