Airbnb oferă o călătorie gratuită în Antarctica, inclusiv o vizită la Polul Sud

PE SCURT

Antarctica este unul dintre acele locuri care se află pe listele dorințelor majorității oamenilor, dar logistica și cheltuielile unei astfel de călătorii înseamnă de cele mai multe ori că aceasta nu este mai mult decât un vis.

Însă Airbnb este pe cale să schimbe toate acestea pentru exploratorii neînfricați. Platforma de închirieri pentru vacanțe a făcut echipă cu Ocean Conservancy pentru a oferi la cinci persoane o călătorie GRATUITĂ de o lună în Antarctica.

PE LUNG

Toate cheltuielile dvs. de călătorie, mâncare și cazare vor fi acoperite pe durata călătoriei și veți ajunge să vă alăturați cercetătoarei Kirstie Jones-Williams, om de știință, pentru o misiune științifică în Antarctica, scrie mirror.co.uk.

În cadrul proiectului, supranumit „Sabatul Antarctic”, veți ajunge să explorați cel mai îndepărtat continent al pământului și să ajutați la colectarea probelor de zăpadă pentru a studia măsura în care particulele de plastic au pătruns în interiorul Antarcticii.

Călătoria va include instruiri în Punta Arenas, Chile, cu cursuri despre glaciologie și prelevare de probe, zborul dvs. în Antarctica și misiunea științifică.

Oh, și, desigur, există o mulțime de momente pe listă, cum ar fi vizita la Polul Sud, unde puteți să vă plimbați pe întregul glob în doar câțiva pași, precum și excursii pe locuri emblematice, cum ar fi Drake Icefall, Charles Peak Windscoop și Elephant’s Cap.

După călătorie, vă veți întoarce în Chile, unde veți continua să studiați rezultatele obținute și să lucrați cu Ocean Conservancy pentru a deveni ambasadori pentru protejarea oceanelor.

Până la urmă, misiunea călătoriei este de a sensibiliza despre impactul oamenilor asupra climei într-unul dintre ecosistemele cel mai puțin înțelese și cele mai izolate din lume.

Credeți că sunteți perfect pentru rolul de voluntar? Puteți trimite cererea completând formularul din pagina Airbnb Antarctic Sabbatical – dar asigurați-vă că o faceți până marți, 8 octombrie, când se vor închide cererile. Deci astăzi, este ultima zi.

Kirstie Jones-Williams spune: „Majoritatea oamenilor consideră Antarctica ca un continent curat și izolat, dar probele recente arată că chiar și cele mai îndepărtate locații sunt afectate de poluarea din plastic”.

„Această expediție ne va ajuta să înțelegem căile particulelor de plastic către regiuni îndepărtate, cum ar fi Antarctica și vine la un moment critic pentru a evidenția responsabilitatea noastră de a ne proteja lumea naturală”.

„Această expediție va fi o muncă grea, cu respectarea rigorilor științifice, în condiții de iarnă neiertătoare. Căutăm persoane pasionate, care sunt încântate să facă parte din echipă și care când se vor întoarce acasă și să împărtășească constatările noastre cu lumea”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.