În această noapte se schimbă ora

În această noapte, trecem la ora de iarnă, adică transferăm acele ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Pentru prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convenţional s-a gândit un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898. Însă, în utima perioadă, în Parlamentul European se discuta tot mai mult despre implicațiile pe care le presupun aceste treceri anuale, atât pe organism, cât și pe operațiunile legate de transport. Cu toate acestea, încă nu s-a renunțat la schimbarea orelor. Asta în pofida faptului că la sfârșitul acestei veri, Uniunea Europeană a făcut un sondaj online, la care peste 80 la sută din respondenți au declarat că sunt pentru renunțarea la aceste practici de schimbare a orei.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.