Accelerează digestia şi slăbeşte

Chişinău / Moldova.ORG/ — Pentru a avea o siluetă de invidiat este nevoie de o digestie care să funcţioneze foarte bine.

Numai aşa poţi să stimulezi arderea grăsimilor, eliminarea toxinelor şi să te menţii la greutatea corporală dorită.

Pentru asta trebuie să ţii cont de câteva trucuri de nutriţie!

Dacă ai probleme cu greutatea corporală este clar că trebuie să faci schimbări în dieta ta ca să împiedici acumularea grăsimilor. Numai dacă faci acest lucru îţi vei îmbunătăţi digestia, scăpând astfel de constipaţie, balonări, gaze, arsuri stomacale, dureri sâcâitoare de burtă sau alte simptome generate de un consum alimentar exagerat şi dezechilibrat.

Nu spune nimeni să renunţi la toate poftele tale culinare, ci doar să înveţi să le controlezi şi să priveşti aceste schimbări ca o trecere naturală către un stil de viaţă sănătos, nicidecum ca o constrângere sau o dietă. Curele de slăbire restrictive reprezeintă prin natura lor o permanentă contrângere, de aceea le şi priveşti cu ostilitate şi nici nu dau rezultatele pe care le aştepţi.

Aşadar, fă pasul către o alimentaţie corectă şi mai sănătoasă fără să te stresezi de acele kilograme care s-au depus inestetic în diferite zone ale corpului. În câteva luni te obişnuieşti cu noul stil de a mânca şi vei constata pe corpul tău efectele, care de data aceasta vor fi unele de durată.

Iată 6 soluţii ca să-ţi îmbunătăţeşti digestia!

1. Bea multă apă plată!
Dimineaţa pe stomacul gol bea 2 pahare cu apă plată pentru a stimula funcţiile organismului. Este esenţial ca apa să fie la temperatura camerei, chiar călduţă. Apa de la frigider este un şoc pentru organismul tău şi-i poate împiedica buna funcţionare.

2. Seminţele de in, laxativ natural
Dacă ai probleme cu constipaţia trebuie să cauţi în permanenţă soluţii care te ajută să ai un scaun normal, de preferat în fiecare zi sau unul la două zile. Pentru asta poţi să apelezi la soluţii naturale, nicidecum la laxative şi să ai grijă ca pe parcursul zile să consumi multe fibre din legume şi fructe în stare crudă, dar şi din cereale integrale. Câteva soluţii pentru constipaţie: 1 linguriţă de seminţe de in măcinate consumate dimineaţa pe stomacul gol cu un pahar cu apă; câteva prune uscate sau 1 linguriţă de magiun pe stomacul gol sau amestecate cu iaurt degresat; perele şi merele îţi pot fi de folos deoarece au multe fibre alimentare care ajută la eliminarea reziduurilor din colon.

3. Consumă în fiecare zi 2-3 fructe şi multe legume proaspete
Merele, perele, strugurii, prunele, curmalele, smochinele sunt câteva dintre fructele pe care te poţi baza pentru că au un conţinut ridicat în fibre alimentare care asigură o digestie de nota 10. Nu trebuie să exagerezi cu fructele, dar la legume ai liber să alegi absolut ceea ce doreşti. Cât mai multe salate şi legume cu frunze verzi care te vor ajuta să elimini toxinele din organism.

4. Nu pleca de acasă fără să iei micul dejun
Apă plată imediat ce te-ai trezit, un mic dejun consistent şi sănătos, un ceai verde cu lămâie şi poţi să te apuci plină de energie de activităţile din ziua respectivă. Pentru micul dejun poţi să alegi: cereale simple integrale cu lapte vegetal (dacă le combini cu lapte de vacă te vor balona), un ou fiert moale cu o salată din ardei roşu şi mult pătrunjel verde, un smoothie verde sau un suc detoxifiant, pastă de năut, linte, fasole, seminţe de floarea soarelui combinate cu salată de crudităţi sau avocado, terci de ovăz.

5. Alege gustările sănătoase
Renunţă la tot soiul de dulciuri, chipsuri sau covrigei din supermarket, deoarece nu te vor ajuta deloc. Nici la siluetă nu fac bine şi nici la sănătate pentru că nu au nicio valoare nutriţională, fiind pline doar de aditivi alimentari. În schimb să ai întotdeauna la tine 5-6 migdale crude (sau fistic, seminţe de floarea soarelui, nuci, caju), un măr (sau un kiwi, ananas proaspăt sau alt fruct preferat), un iaurt, un morcov, pe care să le consumi între mesele principale pentru a potoli senzaţia de foame. Cele trei mese principale trebuie respectate neapărat, iar între ele trebuie să iei 2 gustări.

6. Ceaiurile chiar ajută la digestie
O cană cu ceai verde dimineaţa, la o oră după micul dejun este binevenită atât pentru digestie, cât şi pentru efectul lui revigorant. Chiar şi după masa de prânz, la o oră după ce ai mâncat poţi să apelezi la un ceai verde sau la unul de mentă, muşeţel sau ghimbir.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.