„Un abuzator mereu are o justificare: «tu m-ai provocat»”. Despre violența psihologică în Moldova

Violența psihologică poate fi mai periculoasă decât cea fizică, atenționează experții. Pentru că poate dura mai mult timp, pentru că e mai greu de recunoscut, de raportat și de demonstrat. Dar și pentru că de multe ori victimele sunt învăluite de rușine.

În acest episod vorbim cu Lorelei, care a fost urmărită și abuzată emoțional de fostul partener mai mult de doi ani, dar și cu o avocată, o psihologă și o activistă pentru drepturile femeilor și copiilor din Căușeni.

Invitatele acestui episod sunt:

  • Lorelei Grigoriță, activistă
  • Mariana Boaghe, psihologă și psihoterapeută
  • Victoria Secu, directoare ONG din Criuleni
  • Arina Țurcan-Donțu, avocată

Cum depistăm violența psihologică? Cum cerem ajutor? Și ce facem când vedem că cineva trece prin acest fenomen? Află din cel mai recent episod Oameni Simpli.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.