Votează cel mai activ ambasador al comunității și startup-ul local cu cel mai mare impact

Au mai rămas zile numărate  până va fi dar startul celui mai important eveniment dedicat startup-urilor locale – Moldova Startup Week. Sunt 5 zile în care participanții se vor bucura de sesiuni de networking, ateliere de lucru, experiențe reușite alături de mentori de succes locali și internaționali din domeniul startup-urilor globale, discursuri motivaționale și îndrumări practice în activitatea antreprenorială. De asemenea, vor fi prezentate cele mai inovative și dinamice startup-uri locale care pot face diferența. Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars, evenimentul fiind organizat de Startup Moldova, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei, în cadrul proiectului TEKWILL.

Pentru a fi la curent detaliile și actualizările evenimentului accesează pagina: https://startupmoldova.digital/startup-week/?fbclid=IwAR18DCF1DNSe_Y8M9fwG751pJz_d3Sbch3TOlwGzjTUzURxshFTZQOHhX_A

La eveniment, organizatorii vor să cunoască opinia publicului și să scoată în lumina reflectoarelor cel mai activ ambasador al comunității antreprenoriale locale, dar și startup-ul cu un impact considerabil în ecosistemul antreprenorial din țară. Iată de ce, au pus la dispoziție două sesiuni de vot, în care publicul este invitat să-și aleagă favoriții.

Cum poți vota?

Sesiunile de vot se desfășoară prin intermediul aplicației mobile VoteMeApp, pe care o poți descărca atât pentru iOS, cât și pentru Android.  Imediat ce setezi contul (VoteID), introdu codul 700601 în aplicație, iar aceasta va identifica sondajul corespunzător.

Iar pentru a vota în categoria „Startup-ul din Moldova cu cel mai mare impact” trebuie accesat linkul și vota în mod direct: https://app.sli.do/event/f5siyhd6/live/polls

Deja 2700 de oameni au votat startup-ul care consideră ei că produce cel mai mare impact. Sesiunile de vot vor fi deschise până pe 4 decembrie, astfel că utilizatorii au timp suficient pentru a se documenta a decide cine merită să câștige concursurile lansate.

De asemenea, organizatorii Moldova Startup Week încurajează toate persoanele interesate de antreprenoriat și dezvoltarea afacerilor să urmărească agenda evenimentului, care promite a fi una plină cu oportunități pentru comunitatea locală de startup-uri.

Principalele activități incluse în programul evenimentului:

  1. „Gov4Startups” – 16 noiembrie. Deschiderea oficială a Moldova Startup Week 2020 va fi marcată de sesiunea guvernamentală, acolo unde vor fi puse în discuție mai multe subiecte despre cadrul legal, modele de dezvoltare a ecosistemelor internaționale, programe dedicate și platforme finanțare, precum și alte acțiuni pentru stimularea antreprenoriatului local bazat pe tehnologii și inovații. Alături de autoritățile publice, la acest panel vor participa experți locali și internaționali, dar și partenerii de dezvoltare. Programul primei zile va fi completat de alte două paneluri de discuții despre modalitățile de colaborare a sectorul privat și public cu universitățile din țară pentru a încuraja dezvoltarea inovațiilor. În paralel, organizația XY va desfășura un workshop cu startup-urile locale, pe parcursul căruia vor vorbi despre pașii care trebuie urmați în pregătirile pentru pitch-uri pentru a atrage atenția potențialilor investitori, iar spre finalul zilei, participanții vor afla despre programele și oportunitățile de care pot beneficia startup-urile locale.
  2. „Startup Show case” – 17 noiembrie. În cea de a doua zi de Moldova Startup Week 2020 vom prezenta publicului larg startup-urile locale. Astfel, studenții, liber profesioniștii, angajații și entuziaștii din domeniul digital vor fi familiarizați cu cele mai cunoscute startup-uri din țară. Mai mulți fondatori de afaceri, care au gândit liber și au avut curajul să treacă peste orice bariere, își vor prezenta istoriile de succes. Participanții vor avea posibilitatea să asculte discursuri motivaționale, dar și sfaturi practice despre cum să parcurgi mai ușor drumul de la idee la afacere. De asemenea, în această zi, vom prezenta rezultatele votării online a celui mai bun startup local ales de publicul larg prin intermediul unei aplicații.
  3. „Matching Day” – 18 noiembrie – o zi întreagă de sesiuni online, care vor conecta startup-urile cu mentori, acceleratori și investitori pentru a lucra împreună la îmbunătățirea viitoarelor inițiative. Participanții vor avea posibilitatea să-și prezinte produsele potențialilor clienți, să colecteze feedback și sugestii, să stabilească conexiuni cu alți membri ai comunității autohtone de startup-uri. Ei vor participa și la ateliere practice, la care vor afla despre cum să-și „vândă” afacerile sau ideile în fața investitorilor. Atelierele vor avea loc offline și se vor desfășura cu ușile închise.
  4. „Vertical Day”- 19 noiembrie. Cea de-a patra zi a Moldova Startup Week 2020 va cuprinde mai multe acțiuni dedicate inovațiilor din diverse ramuri. Winetech, AgTech, MedTech, EdTch, Fintech – sunt domeniile care vor fi discutate în cadrul grupurilor de interes online și la care participanții vor afla vor afla mai multe practici inovative relevante și soluții digitale de la experți locali și internaționali.
  5. „Corporate Innovations Day”. Ultima zi a evenimentului va fi dedicată inovațiilor corporative. Profesioniști din managementul unor companii de referință din domeniul tech vor aduce în scenă detalii din culise despre rolul și importanța inovațiilor în business-ul lor și modul în care sunt create și implementate în activitatea de zi cu zi.

Moldova Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta e desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oameni relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, viitori antreprenori, investitori și organizații de suport. „Techstars Startup Week” este organizat de Startup Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.