20 de pompieri şi salvatori, supuşi unui test de rezistenţă la o temperatură ce depăşeşte 900 grade Celsius// VIDEO

PE SCURT

20 de pompieri şi salvatori din cadrul IGSU au fost supuşi astăzi unui test de rezistenţă la o temperatură ce depăşeşte 900 grade Celsius.

Testul de rezistenţă s-a desfășurat în camera de fum şi foc din cadrul Centrului Republica de Instruire, unde cei 20 de pompieri şi salvatori au acționat în condiţii similare unui incendiu adevărat.

PE LUNG

IGSU a precizat că, potrivit programului de studiu, toţi angajaţii care participă în intervenţii de lichidarea incendiilor desfăşoară activităţi practice în camera de fum pentru a ridica nivelul profesional şi a rezista psihologic în cazul unui incendiu de proporţii.

Pompierii antrenaţi în activităţi de stingere sunt echipaţi corespunzător, iar odată intraţi în camera de foc şi fum sunt supuşi unor condiţii similare unui incendiu adevărat.

Potrivit specialiştilor, temperatura emanată în urma arderii în containerul de exerciţii este de peste 900 grade Celsius. Mai mult, aici salvatorii se confruntă cu fum dens emanat în urma procesului de ardere.

În cadrul antrenamentelor, angajaţii trebuie să reziste condiţiilor nocive şi să întreprindă activităţi corecte pentru a nu se supune riscului. Prin astfel de exerciţii trec toţi pompierii din cadrul IGSU de cel puţin patru ori pe an, pentru a putea face faţă condiţiilor dificile în caz de incendiu.

Potrivit IGSU în camera de fum anual sunt pregătiţi peste 600 de salvatori şi pompieri, care luptă cu flăcările în incendii.

Containerul de foc a fost achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în 2015 graţie un parteneriat de cooperare moldo – ceh.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.