Moldova participă la expoziția „BioFach 2019” din Germania

Șase companii agricole certificate ecologic din Republica Moldova participă, în perioada 13-16 februarie, la Expoziția de comerț cu produse ecologice, „BioFach 2019”, desfăşurată la Nürnberg, Germania. Companiile agricole participante la expoziție, fac parte din Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA).

La ediţia din acest an a „BioFach” participă peste trei mii de expozanţi şi sunt aşteptaţi peste 50 de mii de vizitatori. Toate alimentele ecologice expuse la „BioFach” trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene.

„Întreprinderile din ţara noastră pot oferi clienților din întreaga lume atât prețuri, cât și calitate atractive. Moldova dispune de produse excelente și suntem hotărâți să livrăm cereale, fructe, nuci, vinuri și alte produse care corespund tuturor standardelor de producție ecologică”, a menționat Alexei Micu, director executiv MOVCA.

Asociaţia MOVCA este o structură non-guvernamentală care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova. Membrii MOVCA sunt producători, procesatori, distribuitori, importatori, exportatori, consultanți, comercianți cu amănuntul și consumatori.

În R. Moldova sunt circa 70 de producători certificaţi Eco, dintre care 30 sunt orientaţi la piaţa locală, iar 40 – la export. Potrivit datelor statistice, în 2007, în R. Moldova erau 7.000 ha de terenuri agricole Eco, iar în 2012 – 61.000 ha, care constituie doar 2% din terenurile R. Moldova.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.