Drumul de ocolire a orașului Ungheni a fost dat în exploatare// VIDEO

Drumul de ocolire a orașului Ungheni a fost dat în exploatare, astăzi, în cadrul unei ceremonii, la care a participat premierul Pavel Filip și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Proiectul include un drum cu două benzi cu sens unic și câteva drumuri conexe mai mici.

Drumul de 7,7 km a fost finanțat dintr-un grant de 8,62 milioane de euro din partea UE. Peste 40 de milioane de lei au fost alocați din Fondul Rutier, din cauza tergiversărilor la construcția drumului.

Drumul de ocolire vine să îmbunătățească legătura dintre Chișinău și frontiera UE, micșorând astfel distanța cu 11 km.  Aceasta va facilita comerțul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și va oferi o modalitate mai rapidă și sigură de deplasare pentru cetățeni.

Noul drum va scoate, zilnic, cel puțin 400 de vehicule grele din centrul orașului Ungheni. Aceasta va reduce numărul de ambuteiaje, va micșora poluarea, va păstra aerul mai curat și va îmbunătăți calitatea vieții pentru cei 35,000 de locuitori ai orașului Ungheni și satelor vecine.

Drumul de ocolire a fost construit de compania cehă OHL ZS și de subcontractorul său moldovean Rutador.

Premierul Pavel Filip a a menționat că lucrările la acest drum de ocolire au durat mult. „Au fost obstacole și întârzieri. Astăzi însă ne bucurăm împreună de acest rezultat frumos. La fel este și drumul nostru spre Uniunea Europeană – lung, complicat, sinuos. Însă noi am ales acest drum. Poate nu este cel mai ușor drum, dar pentru noi este singurul drum. Noi nu avem un drum de ocolire, noi mergem clar și ferm pe acest drum spre Uniunea Europeană și eu sunt sigur că într-o bună zi ne vom bucura împreună de rezultate frumoase. Guvernul apreciază suportul și asistența oferită de UE”.

Ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat: „Drumul de ocolire de la Ungheni, pe care-l deschidem astăzi, va ușura conexiunea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și cu frontiera UE. De asemenea va facilita schimbul de bunuri și mărfuri și va reduce traficul intens și poluarea din Ungheni, spre beneficiul oamenilor ce trăiesc aici. Cu eforturile comune ale tuturor partenerilor implicați, noi am reușit, prin asistența UE, să aducem standarde europene de viață mai aproape de cetățenii Republicii Moldova, ajutându-i să trăiască mai bine, mai ușor, bucurându-se de o nouă infrastructură” .

La rândul său, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros a menționat că municipiul Ungheni devine din ce în ce mai atractiv pentru investitorii străini pe motiv că se modernizează infrastructura rutieră și se creează un mediu favorabil pentru investitori.

Serghei Diaconu, de la Clubul Automobiliștilor din Moldova, a salutat standardele înalte de siguranță rutieră ale noului drum.

„Asistența UE, care înseamnă infrastructură rutieră calitativă și sigură, vine să ne aducă instrumentul și mecanismele reale care permit diminuarea numărului accidentelor rutiere și a victimelor în trafic. Însă depinde în mare parte de noi, autoritățile publice centrale și locale dar și toți participanții la trafic, cum vom ști să le valorificăm și să fructificăm rezultatele.”

Construcția drumului de ocolire face parte dintr-un program amplu de modernizare și construire a drumurilor-cheie din țară cu diverse investiții și finanțări nerambursabile, în valoare totală de 670 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Băncii Europene de Investiții (BEI), Băncii Mondiale și Agenției pentru asistență externă a Guvernului SUA, Corporația Provocările Mileniului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.