De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Un grup de milionari americani, au trimis Congresului SUA, o scrisoare, în care vin cu propunerea, de a majora impozitele pe venit a acestora. Așa cum au stipulat miliardarii, ei deja au beneficiat de o multitudine de beneficii în cadrul unei economii sănătoase, iar acum aceștia doresc ca posibilitatea dată, să o dețină și alții.
Scrisoarea a fost semnată de 138 de persoane, ce fac parte din “milionarii patrioți pentru o economie puternică”.
Asociația dată a fost format în anul 2010, cu scopul de a schimba legea privind reducerea de taxe. Acest proiect de lege, a fost adoptat în timpul președintelui George W. Bush.
În septembrie, președintele SUA, Obama, a anunțat un plan, prin care se așteaptă că prin intermediul acestuia, îi va reuși să reducă decalajul dintre bogați și săraci, prin egalizarea taxelor de impozitare.
Proiectul a mai fost numit “regula lui Buffet”, numit în cinstea milionarului Warren Buffet, care mereu a fost nemulțumit de faptul că americanii de rând plătesc cu mult mai mult decât cei cu venituri mari. Obama în acest fel, a făcut și o analogie, dacă secretara lui Buffet plătește mai mult decât însăși miliardarul – atunci acest lucru nu poate fi acceptat.
Anterior, Warren Buffet, a anunţat că el şi colegii săi s-au bucurat mult timp de atitudinea prietenoasă a Congresului în privința miliardarilor. Potrivit lui, el se simte inconfortabil acum, deoarece în cursul anului trecut, acesta a plătit doar 6.9 milioane de dolari din venitul impozabil- 17,4%, în timp ce angajaţii săi au plătit 36 la sută.
În momentul de faţă, cu o cerinţă similară, vine și "Supercomitetul", care constă din 12 membri ai Congresului. Ei estimează că o creştere a taxei pentru milionari ar ajuta la reducerea deficitului cu cel puţin 1.2 miliarde dolari in următorii 10 ani.
Opinia critică privind acest subiect, zice că o creştere a impozitelor pentru cei bogaţi va duce la o pierdere dramatică de locuri de muncă.
Problema creșterii impozitelor pe venit a persoanelor cu venit mare, a fost atinsă și în Europa de Vest. Unii oameni bogați din Italia, Germania, Franța și Spania, de asemenea s-au arătat înțelegători și chiar dispuși să participle la această acțiune, în scopul de a evita alte efecte dure ale crizei datoriilor.