Ambasada SUA va ajuta in realizarea unor proiecte de reforme democratice

Ambasada SUA în R.Moldova a anunţat continuarea Programului de granturi mici în sprijinul democraţiei în Moldova, care are ca scop susţinerea iniţiativelor democratice ale organizaţiilor neguvernamentale şi ale presei independente din ţară.

Surse din Ambasadă au comunicat Agenţiei INFOTAG că la stabilirea beneficiarilor se va da prioritate proiectelor cu tematică electorală, întrucît anul 2009, al alegerilor parlamentare, este unul foarte important pentru ţară. Proiectele pot viza dezvoltarea partidelor politice, sporirea activităţii electorale a cetăţenilor, asigurarea unor alegeri libere şi transparente. Totodată, pot primi granturi şi proiecte cu orientare tradiţională: de educaţie civică, consolidare şi dezvoltare a societăţii şi a instituţiilor democratice; de promovare a presei independente, acces liber la informaţii; de transparentizare a administrării; de participare a societăţii la procesul decizional; constituire a proceselor democratice; diversitate şi democraţie la nivel comunitar.

Programul nu finanţează asistenţa umanitară sau acţiuni de caritate; activităţi politice sau de partid; cercetări ştiinţifice; conferinţe sau deplasări individuale peste hotare; activităţi comerciale.

Proiectele pot fi prezentate pînă cel tîrziu pe 29 februarie. Informaţii suplimentare, formularele de solicitări şi cerinţele standard se pot găsi pe site-ul: http://moldova.usembassy.gov

INFOTAG precizează: Programul a fost lansat în anul 1994, ca mecanism prin care ambasadele SUA pot sprijini dezvoltarea democraţiei în ţările din Europa Centrală şi de Est, Eurasia şi SUA. În R.Moldova, programul se aplică din anul 1996. Suma maximă a grantului constituie $24 mii, iar cel mai des se acordă granturi pentru implementarea proiectului în mărime de $3-5 mii. În 10 ani, Ambasada SUA a acordat în cadrul programului peste $2,3 mln., finanţînd 430 de proiecte.  // Infotag

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare