MEC si Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare vor organiza in iulie 2007 Ziua Afacerilor in R. Moldova

Moldova.ORG — Ministrul Economiei si Comertului (MEC) Igor Dodon a avut marti, 6 martie o intrevedere cu Directorul General al Bancii Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare (BMNCD), in cadrul careia a fost discutat subiectul organizarii la Chisinau pe 16 iunie 2007 a Zilei Afacerilor in R. Moldova, transmite serviciul de presa al .

In cadrul sedintei a fost discutat subiectul organizarii in iunie 2007 de catre Ministerul Economiei si Comertului si BMNCD pe parcursul unei zile Ziua Afacerilor in R. Moldova, in cadrul careia sa fie discutate urmatoarele subiecte: prioritatile strategice ale dezvoltarii economice a R. Moldova si promovarea politicilor in domeniu; Strategia BMNCD de Asistenta a Moldovei pentru perioada 2007 – 2010; Colaborarea regionala in domeniul atragerii investitiilor in R. Moldova; Oportunitatile de atragere a investitiilor in zonele industriale – conditii si facilitati, etc.

La seminar vor fi invitati sa participe reprezentantii Guvernului R. Moldova, Organizatiilor Financiare Internationale, precum si agenti economici din Moldova si alte tari.

MOLDOVE.ORG informează: Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare a fost fondata in anul 1994. Fondatorii Bancii sunt 11 tari participante in cadrul Organizatiei Cooperarea economica la Marea Neagra. Obiectivul BMNCD este de a contribui efectiv la procesele de tranzitie si reformele din statele membre, de a finanta si de a promova proiectele regionale si a asigura alte servicii bancare proiectelor din sectoarele publice si private ale statelor membre. R. Moldova a devenit membru al BMNCD la 24 ianuarie 1997.

In strategia de Asistenta pentru R. Moldova in perioada 2007-2010 domeniile prioritare de finantare ale BMNCD sint urmatoarele: finantarea comertului si cresterea exporturilor, promovarea comertului regional, promovarea noilor instrumente financiare, precum e ipoteca, leasingul, etc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare