Instituirea din 25 ianuarie a noului regim de intersectare a frontierei moldo-ucrainene este orientata spre legalizarea potentialului economic al Transnistriei

Instituirea din 25 ianuarie a noului regim de intersectare a frontierei moldo-ucrainene este orientata spre legalizarea potentialului economic al Transnistriei. Dupa cum transmite agentia „NOVOSTI-MOLDOVA” cu referire la serviciul de presa al sefului statului, acest fapt l-a declarat Presedintele RM Vladimir Voronin in cadrul reuniunii din administratia sa, axata pe problema reglementarii transnistrene si care s-a desfasurat cu participarea conducerii de virf a statului.

Presedintele a specificat importanta instituirii din 25 ianuarie a noului regim de intersectare a frontierei moldo-ucrainene, in conformitate cu care toate marfurile agentilor economici transnistreni pentru intersectarea ei trebuie sa dispuna de acte moldovenesti oficiale de insotire.

„Agentii economici transnistreni trebuie familiarizati detaliat cu aceasta initiativa a Chisinaului, ca nimeni dintre ei sa nu considere decizia Moldovei si Ucrainei drept blocada economica a regiunii”, – a declarat Vladimir Voronin.

„Toate actiunile noastre sint orientate spre legalizarea potentialului economic al Transnistriei, spre functionarea integrala, fara interdictii, a economiei regiunii”, – a mentionat seful statului.

Vladimir Voronin s-a pronuntat pentru crearea mecanismelor suplimentare de inregistrare a intreprinderilor transnistrene in cadrul legal al Republicii Moldova.

Presedintele a mai insistat asupra includerii unui punct aparte, consacrat intreprinderilor transnistrene, in proiectul Legii cu privire la amnistierea capitalului, elaborat din initiativa sa.

„Probabil, numai noi vom reusi sa salvam businessul transnistrean de suspiciuni si situatia complicata, cind este constrins sa supravietuiasca intr-o zona nerecunoscuta de nimeni”, – considera Vladimir Voronin. // "Noutati – Moldova"

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare