Festivalul traiului moldovenesc

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Dacă nu ştii ce ascultă moldoveanul, atunci când inima io cere, dacă nu ştii ce mănâncă moldoveanul sau dacă nu ai fost încă în „templul” moldoveanului, atunci te invit să participi la Festivalul „Gustar”, care va avea loc pe teritoriul Rezervaţiei Naturale „Orheiul Vechi”. La sfârşit de august, mai precis 27-28 august, Orheiul Vechi va deveni pentru câteva zile tărâmul muzicii, luminilor şi gustărilor delicioase.

Istoria milenară zidită în stâncile orheiene, cât şi viaţa tihnită a localnicilor din satele Butuceni, Trebujeni şi Morovaia se vor împletici cu multitudinea de culori creată de lumini şi muzică.

În ţinutul dacilor vor veni să concerteze oaspeţi de peste hotarele ţării: Polonia, Azerbaidjan, Bolivia, Bulgaria. Dar ne vor face să ne simţim mândri că suntem fii ai acestui popor formaţiile artistice din Moldova ca: Trigon, Univox, Transbalkanika, Alex Calancea Band, Ethno Spirit, Art stidio Repede ş.a.

Pe lângă savurarea muzicii şi dansurilor, cei prezenţi vor putea degusta şi din bucatele gătite cu drag pentru mângâierea sufletelor înfometate.

Festivalul se află la cea de a doua ediţie în acest an şi se vrea a fi o tradiţie de desfăşurare în fiecare an. Organizatorii promit un festival mai grandios şi mai spectaculos ca cel de anul trecut. Să sperăm că va fi aşa.

Programul festivalului include: ateliere meşteşugăreşti, master class meşteşug, bucătărie naţională, expoziţie de costume şi instrumente muzicale tradiţionale, excursii în rezervaţia Naturală „Orheiul Vechi”, expoziţie de artă plastică, plimbări şu vizitarea agropensiunilor şi gospodăriilor din satele Butuceni şi Trebujeni, vizitarea săpăturilor arheologice, concertul de seară şi spectacol de lumini pe stâncile orheiene.

Acest eveniment devine o oportunitate ideală de a face cunoscut peste hotarele ţării traiul moldovenilor, cultura şi istoria acestui neam.

Să mergem să ne veselim, să uităm de griji şi să începem a iubi cu adevărat ţara în care trăim.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.