Şcoli şi grădiniţe reparate din banii UE

Chişinău / Moldova.ORG/ — Uniunea Europeană devine tot mai aproape de Republica Moldova. Două înstituţii de învăţământ din raionul Anenii Noi au fost renovate cu ajutorul proiectului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Astfel, cu asistenţa proiectului şi în colaborare cu locuitorii şi administraţia publică locală din Puhăceni, raionul Anenii Noi, după 37 de ani de la deschiderea grădiniţei din localitate, au fost reparate sălile şi coridoarele, au fost înlocuite uşile, geamurile şi acoperişul instituţiei. Locuitorii satului se bucură că, după lungi ani de aşteptări, copiii vor avea parte de condiţii bune de educaţie, odihnă şi joacă.

Şcoala din localitatea Roşcani a fost cea de-a doua instituţie care a beneficiat de suportul material al Uniunii Europene. Cei aproximativ 300 de elevi care îşi fac studiile în această instituţie, acum se vor bucura de o sală de sport nouă. Pe lângă toate acestea, a mai fost renovat, parţial, acoperişul.

Ambasadorul Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, a declarat că, Uniunea Europeană acordă o atenţie deosebită promovării dialogului şi cooperării între autorităţile din Moldova şi regiunea transnistreană şi că sprijinirea unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii în localităţile din regiunea transnistreană şi zona de securitate este un exemplu concludent în acest sens.

„UE promovează prin măsuri concrete încrederea între oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului. Doar cu această încredere vom putea contribui la ridicarea nivelului de trai şi la înlăturarea barierelor create de factorul politic. UE a susţinut până acum şi planifică să susţină în continuare proiecte similare, în special în domeniul social, afaceri şi mediu”, a mai menţionat Ambasadorul Schuebel.

Proiectul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” are ca scop abordarea necesităţilor comunităţilor din regiunea transnistreană prin sporirea accesului la serviciile economice şi sociale de bază, precum şi accesului la sursele de informare obiective şi diversificate.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.