De Liuba Călăraș/ Chisinau / Moldova.ORG/ — În timpul revoltelor de la Cairo, au dispărut ca prin minune opt piese de mare valoare pentru statul egiptean. Zic ca prin minune, deoarece, deși Muzeul Egiptean era permanent păzit de soldați și de voluntari, acestea au fost date dispărute.
Și când ne gândim că totul a început cu focuri de artificii și grimase de fericire, că în sfârșit a demisionat președintele Hosni Mubarak, iar puterea este preluată de armata egipteană, conform afirmațiilor președintelui Omar Suleiman. Atât mass-media arabă, cât și oamenii de rând sunt ferciți de demisionarea ex-președintelui, conform BBC-ului. Paradoxal, dar lipsa unui lider și a unui mod bine definit de a conduce țara îi face pe aceștia fericiți.
Mai bine fără președinte (până în septembrie) decât cu vechiul sistem politic egiptean, deci hibernarea politică va fi în tranziție timp de 6 luni. Deși au trecut doar cîteva zile de când armata a preluat puterea, aceasta nu a pierdut timpul, a reușit deja să dizolve parlamentul și să suspende Constituția. Conform site-ului www.romania-actualitati.ro, ”Consiliul Suprem Militar va respecta toate tratatele internaționale ale Egiptului, inclusiv Tratatul de Pace cu Israelul”.
E bine când totul se termină cu bine! Un nou regim pentru popor și câteva mii de dolari în buzunarul cuiva. Întrebarea cheie nu este cine a furat antichitățile egiptene, ci cum va conduce armata statul, un final exact ca în filmele americane.