Sectorul Buiucani a fost declarat cel mai verde, mai salubru ti amenajat sector al capitalei

Sectorul Buiucani al Chitinaului a obtinut locul doi in cadrul celei de-a VI-a editii a concursului republican „Cea mai verde, mai salubra ti mai amenajata localitate”, consacrat Zilei Mondiale a Mediului, care anual se marcheaza la 5 iunie.

Potrivit Ministerului Ecologiei ti Resurselor Naturale, premiul intai nu a fost conferit, acesta ramanand a fi un etalon spre care trebuie sa tinda capitala. In schimb, Buiucanii s-au plasat pe pozitia a doua, prilej cu care Pretura de sector a obtinut un premiu banesc in valoare de 46 mii lei, care vor fi utilizati pentru solutionarea problemelor de mediu cu care se confrunta sectorul.

Potrivit pretorului interimar de Buiucani Alexandru Gorea, desemnarea acestui sector drept cea mai salubra ti amenajata localitate din republica se datoreaza conlucrarii serviciilor municipale specializate, cum ar fi Directia generala locativ-comunala ti amenajare, Asociatia de gospodarire a spatiilor verzi, Regia „Autosalubritate” ti intreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.

Potrivit sursei citate, criteriul dupa care a fost desemnat invingatorul este starea generala la moment a localitatii, luandu-se in consideratie reparatia strazilor, amenajarea spatiilor verzi, evacuarea deteurilor menajere, constructiile ti dezvoltarea arhitecturala.

Pentru amenajarea sectorului, pe parcursul ultimelor 3 luni, autoritatile locale au intensificat lucrarile de plantare a gazoanelor cu diferite specii de flori. De asemenea, toate platformele de gunoi au fost reparate ti, dupa caz, reamplasate. O atentie deosebita s-a atras intrarilor in orat, amenajarii ti iluminarii acestora. La sfartitul lunii mai, la intrarea in Chitinau din directia Strateni a fost data in exploatare o noua fantana ti o rastignire.

Oratul Sangera, suburbie a Chitinaului, la fel a obtinut un loc de frunte in cadrul concursului respectiv. // Info-Prim Neo

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.