La Hancesti a fost inaugurat un Centru de Reintegrare Sociala pentru Tineri

Un Centru de Reintegrare Sociala pentru Tineri a fost inaugurat, miercuri, in localitatea Carpineni, r.Hancesti. Centrul are drept scop pregatirea tinerilor orfani, pentru a incepe o viata independenta.

Centrul de Reintegrare Sociala pentru Tineri a fost lansat ca rezultat al activitatii proiectului "Oportunitati mai bune pentru Tineri si Femei", implementat de catre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) in Moldova cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala.

Reprezentantul Ambasadei Statelor Unite in Moldova, John Winant, a declarat in cadrul deschiderii ca initiativa crearii unor centre de acest gen vine de la Presedintele USA, George Bush, care pledeaza pentru combaterea traficului de persoane in lume, „Moldova fiind selectata pentru finantarea unor astfel de proiecte”.

Centrul are o capacitate de cazare pentru 13 persoane, primele patru fiind cazate chiar in ziua inaugurarii. Tinerii de aici vor beneficia de servicii de asistenta sociala, printre care consiliere si dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, orientare profesionala si sustinere in procesul de angajare in campul muncii si, in caz de necesitate – un loc de trai pe durata unui an de zile. Anual, Centrul poate oferi asistenta unui numar de peste 70 de tineri.

Un Centru similar a mai fost deschis in luna curenta in orasul Ungheni, alte patru urmand sa fie inaugurate in primele luni ale anului 2006 in orasele Soroca, Edinet, Drochia si Cahul. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.