A inceput sezonul de incalzire

In municipiul Chisinau si in suburbii a demarat conectarea la reteaua “Termocom”. La dipozitia primarului interimar al capitalei, Vasile Ursu, toate gradinitele, institutiile de invatamant si cele medicale, precum si blocurile locative urmeaza a fi conectate pana la sfarsitul lunii curente la agentul termic.

Potrivit primarului interimar, conectarea la agentul termic se va face numai dupa achitarea integrala a datoriilor acumulate din sezonul trecut de incalzire sau dupa prezentarea unor calendare de achitare a datoriilor.

La randul sau, administratorul principal al SA „Termocom”, Dionisie Antocel, a declarat ca nivelul de achitare pentru caldura pe oras, constituie 95,8 la suta, desi mai sunt unele blocuri de locuit la care se inregistreaza un raport de achitare de doar 70 la suta”.

Potrivit lui, datoriile pentru sezonul trecut de incalzire constituie 25 milioane lei, fapt ce pune in pericol achitarea de catre SA “Termocom” a datoriilor pentru gaze si apa.

Antocel a mai spus ca, de regula, cei mai mari datorinici sunt persoanele instarite, care isi lichideaza restantele doar dupa ce sunt chemati in instanta de judecata si nu pensionarii, care isi onoreaza la timp obligatiunile.

In prezent, toate institutiile prescolare au fost conectate la agentul termic, iar cele preuniversitare si extrascolare sunt incalzite in proportie de 85 la suta. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.