In Rominia au fost inregistrate peste 30 de victime ale inundatiei

in Rominia au fost inregistrate peste 30 de victime ale inundatiei, transmite France Press cu referire la ministrul de interne Vasile Blaga.

Potrivit informatiei ministrului romin, numarul de victime de pe urma inundatiei, care s-a abatut asupra Rominiei la 14 august, a sporit pina la 31 de persoane. in total, in rezultatul ploilor torentiale si inundatiei, in Rominia si-au pierdut viata in anul curent 66 de persoane.

"Spre regret, suntem in asteptare ca numarul de victime se va majora cu fiecare ora", – a spus Blaga in cadrul unei conferinte de presa de la Bucuresti.

El a mentionat ca in cadrul operatiunilor de evacuare a locuitorilor din zonele inundate muncesc 10 mii de jandarmi si militari.

Cei mai grav au fost afectate de timpul prost provinciile Mures si Harghita. Pe intreg teritoriul tarii circa doua mii de persoane au fost evacuate din casele lor, 400 de case au fost completamente distruse, a comunicat ministrul.

"Suma totala a prejudiciului material in rezultatul inundatiilor se estimeaza la peste un miliard si jumatate de euro", – a spus Blaga.

El a mai specificat ca potrivit totalurilor reuniunii extraordinare a Guvernului, joi dimineata a fost adoptata decizia de a acorda 370 mii euro de la Fondul Situatii Exceptionale. // "Noutati – Moldova"

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.