Connect with us

Social

9 august – zi de doliu la Căușeni în memoria a patru locuitori ai orașului care au decedat în tragicul accident din Kaluga

Publicat

pe

Primăria Căușeni a declarat ziua de 9 august zi de doliu orășenesc, în memoria a patru locuitori ai orașului, care au decedat în tragicul accident din regiunea Kaluga. Este vorba despre Țulea Victor, Golban Ivan, Capațîna Nadejda și Cojocaru Tamara.

Astfel, joi, toate instituțiile din Căușeni vor arbora în bernă drapelul de stat și cel al orașului Căușeni. De asemenea, Primăria recomandă ca întreprinderile și organizațiile să renunțe la desfășurarea activităților distractive.

Dispoziția a fost semnată de primarul orașului Grigore Repeșciuc.

Trupurile neînsufleţite ale celor şase moldoveni care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din regiunea Kaluga au ajuns astăzi la Chişinău. Sicriele au fost aduse la sediul unei companii de servicii funerare de pe strada Doina nr.193, acolo unde au fost așteptate de rude și apropiați.

Totodată, patru moldoveni care au fost răniţi în accident urmează să ajungă la Chişinău diseară cu trenul Moscova – Chişinău. Alte patru persoane rămân internate în Rusia.

Reamintim că sâmbătă dimineață, la ora 7:40, pe traseul M3 “Ucraina”, în regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a 3 unități de transport. În urma acestuia, 6 cetățeni ai Republicii Moldova au decedat, iar alte 8 persoane cu vârstele între 19 – 47 de ani au suferit diverse traumatisme.

Momentul tragediei, surprins de o cameră de bord, a fost făcut public de presa rusă. Din imaginile video se poate de observat cum microbuzul Mercedes Sprinter, în care se aflau cetățenii R.Moldova, a efectuat o depășire regulamentară a unui camion: Câteva clipe mai tarziu a fost lovit frontal de un automobil Ford Focus.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Un copil din Cricova, electrocutat după ce a urcat pe un post de transformare. Înainte de a cădea a fost prins de un bărbat

Publicat

pe

De către

Un copil de 9 ani din Cricova a fost electrocutat după ce a urcat pe un post de transformare. Accidentul s-a produs în seara zilei de 31 octombrie, în timp ce unul din cei 3 copii implicați a urcat pe instalația electrică.

Acesta s-a apropiat la o distanță inadmisibilă de echipamentele aflate sub tensiune a fost electrocutat prin arc voltaic, suferind arsuri de gr. II-III-IV a feței, gâtului, mâinilor și genunchilor.

În consecință, fiind agățat cu un picior de un element constructiv al postului de transformare, minorul accidentat a rămas un timp atârnat cu capul în jos la o înălțime de circa 4 metri, riscând și alte plăgi în eventualitatea unei căderi iminente.

Auzind strigătele copiilor, un bărbat a venit la locul accidentului și, observând că băiatul agățat de partea superioară a PT-lui deja cădea, l-a prins în brațe în ultimul moment și l-a culcat la pământ.

În scurt timp el a fost preluat de o echipă a serviciului de urgență, care l-a internat în stare de șoc în Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”.

Imediat ce a parvenit semnalul privind producerea acestui accident, dispeceratul „Red Union Fenosa” a deconectat de urgență instalația vizată, pentru a exclude în continuare orice riscuri în contextul acțiunilor de salvare a minorului accidentat.

Compania precizează că motivele principale care au condus la producerea acestui accident au fost nerespectarea de către minor, în pofida semnelor de avertizare, a distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune și neconștientizarea pericolului de electrocutare.

În legătură cu producerea acestui grav accident, „Red Union Fenosa” atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice și a supravegherii stricte a copiilor de către adulți în timpul jocului acestora în locuri cu risc pentru ei.

Totodată, administrația întreprinderii a solicitat autorităților competente colaborarea în vederea intensificării educației civile a copiilor, în special în materie de prevenire a riscurilor de electrocutare. Doar astfel pot fi evitate accidentele şi tragediile.

Citește mai departe

Social

Droguri în valoare de 100 mii lei, comercializate pe Internet, scoase din circuit. Cum funcționa schema// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un bărbat de 40 de ani, aducea prin contrabandă, de peste hotarele țării pastile psihotrope de tip Subutex, iar pentru a nu fi demascat și cunoscut de către consumatori a creat în aplicația „Telegram” un chat închis, unde le transmitea informația despre posibilitatea de achiziționare a drogurilor.

Oamenii legii au documentat timp de două luni activitatea infracțională a unui grup de persoane care a pus în aplicare schema  de comercializare a drogurilor prin aplicații electronice de comunicare.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub pietre și în alte locații, iar prin intermediul aplicației de comunicare se transmitea un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile.

Astfel, vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse. Achitarea pentru droguri se efectua prin terminale electronice de plată sau conturi bancare deschise pe numele persoanelor terțe.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 163 de pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe carduri bancare, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, un calculator și telefoane mobile, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor. La domiciliul organizatorului a fost depistat un adevărat oficiu cu tehnică de calcul și înscrisuri cu „contabilitatea” afacerii ilegale.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de 134 400 lei. O pastilă era comercializată cu 800 de lei.

Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. De asemenea, un alt suspect urmează să fie anunțat în urmărire generală.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește mai departe

Social

Un microbuz cu pasageri s-a răsturnat pe traseul Chișinău-Leușeni// FOTO

Publicat

pe

De către

Un microbuz cu pasageri s-a răsturnat noaptea trecută pe traseul Chișinău-Leușeni. Accidentul s-a produs în jurul orei 23:30. Potrivit agenților de patrulare, șoferul nu a ținut cont de condițiile meteo nefavorabile.

Microbuzul răsturnat a fost observat de inspectorii de patrulare care se aflau la menținerea siguranței circulației rutiere. Înăuntru autovehiculului se aflau șoferul și 4 pasageri. Ofițerii de patrulare au solicitat sosirea ambulanței la fața locului, iar între timp au scos oamenii din microbuz.

În urma accidentului rutier, din cei patru pasagerii, o femeie de 60 de ani a fost preluată de serviciile medicale.

La volanul microbuzului se află un bărbat de 25 de ani, care nu a ținut cont de starea carosabilului, a derapat de pe traseu ieșind pe contrasens și inversându-se pe acostament s-a tamponat într-un obstacol.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare solicită ca toți participanții la trafic să conducă prudent, în special când carosabilul este alunecos pentru a nu pune în pericolul atât viața proprie, cât și altor participanților la trafic.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com