6 locuri frumoase din România

Pentru că e vară și ai chef de vacanță, cei de la descopera.ro îți propun cinci locuri frumoase din România, unde te poți retrage pentru o vacanță liniștită. :

Gura Portiței este una dintre destinațiile cele mai retrase ale României. Acesta este un sat de pescari, cu o atmosferă ireal de liniștită și luminoasă, unde gălăgia, forfota și agitația sunt termeni lipsiți de sens. Gura Portiței este un adevărat rai al liniștii, aflat pe o insuliță acoperită de nisip, dintre Marea Neagra și canalele din Delta Dunării. Plaja este amenajată cu umbreluțe din stuf, iar plăcerea cea mai mare a turiștilor e să facă baie noaptea în mare, sub lumina stelelor.

Posibilitațile de cazare sunt reduse, dar se asigură servicii hoteliere moderne. Nisipul este cel mai fin din România. Pe parcursul serilor se organizează focuri de tabără, iar pe timpul zilei turiștii pot socializa cu pescarii amatori, prietenoși și plini de povești cu tâlc.

Plaja Vadu este considerată una dintre plajele virgine ale României și se adresează în special celor cu spirit de aventură, celor dispuși să doarmă direct pe nisip sau în cort. Plaja Vadu este neamenajată, nu există umbreluțe cu șezlonguri, nu există terase și nu este posibilă nici cazarea la vreo pensiune sau hotel din apropiere.

La Vadu, turistul se întâlnește doar cu marea și nisipul. Accesul este posibil doar cu mașina personală. Plaja Vadu din satul cu același nume se găsește la 20 kilometri distanță de Navodari.

Cheile Borzeștiului, aflate in județul Cluj, reprezintă una dintre cele mai liniștite destinații de vacanță din România. Cheile Borzeștiului oferă turiștilor șansa de a se relaxa și de a-și încărca bateriile vizitând numeroasele cascade, urcând pante stâncoase, respirând aerul curat, tăios al muntelui și admirând înălțimile copleșitoare ale fagilor și gorunilor ce împânzesc, sub forma pădurilor, Cheile Borzeștiului.

Suprafața verde este foarte mare, iar turiștii au puține șanse de a se întâlni cu alte grupuri de vizitatori, astfel că prezența umană nu îi va deranja aproape deloc. Locația se găsește între satele Buru și Moldovenești, acestea oferind cazare la prețuri avantajoase și în condiții de totală relaxare și pace.

Valea Arieșului din Munții Apuseni reprezintă un loc de poveste, unde timpul a stat în loc, iar natura și-a împrumutat puritatea și oamenilor care trăiesc acolo.

Pe Valea Arieșului, posibilitățile de cazare și obiectivele turistice sunt nenumărate. Cele mai pitorești, tihnite și liniștite locuri sunt comuna Vadu Moților, cu 12 sate construite pe culmi de munte, comuna Horea, cu casa memorială a eroului răscoalei și un muzeu etnografic deosebit, comuna Albac, cu foarte multe pensiuni primitoare, dar și monumente medievale, și satul Garda de Sus ce joacă rolul de poartă a munților Apuseni, căci de la marginea lui se pornește în direcția unor atracții naturale deosebite.

Satul Rășinari este  locul care i-a dat poporului român pe Emil Cioran și Octavian Goga. El se află în județul Sibiu și reflectă cu generozitate bogăția culturală și sufletească a localnicilor. Este un loc marcat de liniștea înțelepciunii, de frumusețea tăcută a bisericilor străvechi și ale monumentelor fie muzeale, fie comemorative.

Satul turistic Fundata din județul Brașov se găsește între Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului și este cunoscut drept cea mai înaltă localitate din România.

Datorită liniștii deosebite a locului, datorită oamenilor ce trăiesc și azi sub înrăurirea tradițiilor și obiceiurilor, datorită peisajului montan de o frumusețe deosebită și datorită terapiei cu aer curat, satul Fundata se înscrie în topul celor mai liniștite locuri de vacanță din România. Turiștii sunt așteptați să se bucure de viața tihnită, să participe la numeroasele festivaluri și sărbători locale, să viziteze obiectivele culturale și religioase, să își odihnească sufletul, trăind un sejur ca în vremurile bunicilor.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.