5 sfaturi financiare pentru un început de an reușit

Deși câștigi destul de bine, tot ajungi la final de lună adunând bănuții de prin buzunare? Uneori renunți la lucruri cu adevărat importante, din cauza că nu poți să-ți organizezi eficient cheltuielile? Noroc de companiile de creditare din Chișinău, care te ajută să-ți vezi visurile împlinite. Ce să faci, totuși, pentru a reuși să combini câștigul cu cheltuielile? Iată câteva sfaturi pentru început de an.

1. Scapă de dezordine!

Organizează-ți cheltuielile în așa fel încât să nu ajungi la sfârșit de lună pe zero. Ai putea să-ți faci plicuri speciale în care să depozitezi bani pentru fiecare categorie de cheltuieli: casă/chirie, produse cosmetice, mâncare. Astfel nu vei cheltui niciun ban în plus și vei ști cât ți-a rămas, fără a nu face risipă.

2. Nu împrumuta mai mult decât ai nevoie!

Unii împrumută bani de la colegi, frați, părinți în fiecare lună. În primul rând, este greșit să ceri bani de la cunoscuți pentru orice mărunțiș. Este demonstrat că te vei obișnui să iei cu împrumut chiar și atunci când, de fapt, te poți lipsi de asta. Gândește-te de două ori dacă într-adevăr ai nevoie de acel lucru pentru care ești gata să ceri bani în afara bugetului tău stabilit. Analizează.

În rândul al doilea, când intervine o urgență, ia bani doar de la companiile de creditare din Chișinău. S-ar putea să spui că sunt bani luați la procente, ceea ce înseamnă că vei întoarce mai mult decât ai luat. Greșit. Dacă iei credit în Chișinău, compania îți va stabili un grafic fix de plată, iar asta te va ajuta să-ți organizezi mai bine cheltuielile. Gândește-te. Ce faci dacă fratele de la care ai împrumutat îți cere banii înapoi aici și acum, când tu nu-i ai în buzunar? În plus, creditul luat „oficial” îl vei plăti în rate. Vei plăti suma împrumutată pe bucăți, iar asta te va ajuta să nu-ți creezi în buget o gaură financiară.

3. Nu te gândi la creșterea veniturilor, ci la optimizarea cheltuielilor!

Setează-ți un obiectiv: „În această lună pot cheltui mai puțin”. Vei face asta nu pentru a renunța complet la unele lucruri, ci pentru a face loc pentru cele care cu adevărat contează. Să știi că poți avea și venituri modeste pentru a trăi îndestulat.

4. Nu te gândi la bani, ci la visurile pe care aceștia le pot împlini

Dacă te vei concentra pe faptul că trebuie să câștigi cât mai mulți bani, vei realiza cu mare greu acest scop. Dacă vei pune accent pe ceea ce vrei să obții cu ajutorul banilor, s-ar putea să-i obții mai repede. Este o înțelepciune din timpuri străvechi, valabilă și în timpurile noastre. „Banii nu aduc fericirea, dar te ajută s-o obții”, mai spune un proverb arhicunoscut, care te învață să nu te gândești doar la bani și, totodată, să nu reduci din importanța lor.

5. Informează-te corect despe credite și nu renunța la educația financiară!

Unii sunt împotriva serviciilor creditare, ajungând chiar să le demonizeze. Vezi la punctul 2 ce beneficii au companiile de creditare în comparație cu împrumuturile simple. În plus, acum ai o mulțime de facilități. Poți lua credite doar cu buletinul. Poți obține credit fără să fii angajat. Companiile de creditare te scapă de o mulțime de bătăi de cap. Important este să alegi firma corectă. Încearcă Kreddy.md. Aici ai parte de specialiști financiari calificați, care îți vor oferi răspuns la orice întrebare. Poți intra și pe site-ul companiei, care îți oferă posibilitatea să calculezi dobânda în funcție de suma solicitată.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.