De astăzi, orice elev și profesor se poate înscrie gratuit la cursurile TwentyTu

TwentyTu a dat startul înscrierilor pentru cursurile sale revoluționare. Elevii se pot deja înscrie la o serie de cursuri precum Inteligența Artificială, Antreprenoriat sau Inteligență Emoțională, în timp ce profesorii pot opta pentru cursurile de Managementul Clasei sau Metode Inovative de Predare. Toate cursurile vor fi gratuite și vor fi disponibile începând cu primăvara 2019.

Orice elev și profesor se va putea înscrie în prealabil pe site-ul www.twentytu.md. Completarea formularului durează  mai puțin de 3 minute.

„Am decis să lansăm acum înscrierile la cursurile TwentyTu pentru a oferi elevilor și profesorilor o doză de entuziasm în acest nou an școlar”, a declarat Ana Chirița, Directorul Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC.

Cei care se înregistrează acum vor fi primele persoane care vor putea folosi platforma TwentyTu și vor avea posibilitatea să o testeze înainte ca această să fie disponibilă publicului larg.

Deși conținutul cursurilor va fi pregătit în special pentru elevi și profesori, platforma va fi disponibilă pentru oricine. „Orice cetățean, de orice vârstă, va avea posibilitatea să urmeze cursurile TwentyTu, având nevoie de un PC sau dispozitiv digital și conexiune la Internet. TwentyTu va fi platforma educațională accesibilă tuturor, vrem să oferim tuturor oportunitatea de a fi în pas cu progresul. Oamenii nu trebuie să uite că învățarea și cunoașterea nu se opresc niciodată”, a declarat Radu Marian, Coordonator al Proiectului TwentyTu.

Amintim că la începutul lunii mai 2018 a fost lansată o amplă campanie de colectare a fondurilor pentru implementarea TwentyTu, iar până acum au fost colectați peste 35.000 euro de la 127 de donatori, inclusiv mai multe companii. Campania de colectare de fonduri a fost extinsă recent cu încă o lună, până pe 22 septembrie, pentru a oferi posibilitatea mai multor persoane să contribuie la transformarea educației în Moldova. TwentyTu a fost lansat de ”Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare.

Cursurile din cadrul TwentyTu, precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă ș.a. sunt destinate copiilor și adolescenților. Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării. De asemenea, în cadrul proiectului, 2200 de profesori vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod mai interactiv. TwentyTu se va desfășura până în anul 2022 și are ca misiune să pună în valoare capitalul uman al țării și să educe o generație cu abilitățile practice solicitate pe piața muncii la nivel național și global.

Așadar, toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova și să investească în viitorul acestei țări pot dona în continuare pe www.twentytu.md  până pe 22 septembrie 2018. Cei care contribuie se aleg cu recompense unice: roboței 3D, stickere, tricouri, caiete, căni sau hanorace branduite cu identitatea TwentyTu.

Persoană de contact: Radu Marian, coordonator TwentyTu, [email protected], 069471496

//

Implementator: Tekwill
Partener General: Bass Systems
Parteneri: Stellar Group, Mariana Dahan
Partener Gold: QSystems, Tacit Knowledge
Sponsori: Spooky House Studios, Moldcable, Inthergroup
Suporteri: Top Notch, Grawe Carat, Vasile Politov, Dumitru Erhan, Moldova IT Park

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.