O şedinţă comună dintre guvernul de la Chişinău şi cel de la Kiev, după modelul şedinţei comune dintre Chişinău şi Bucureşti, ar ajuta la rezolvarea problemelor dintre cele două state, dar şi la coordonarea proceselor de integrare europeană, sugerează expertul IDIS „Viitorul”, Leonid Litra, în cea de-a 41-a ediţie a Buletinului de Politică Externă.

Potrivit raportului prezentat de Institutul de geologie şi seismologie al Academiei de ştiinţe, pe teritoriul Republicii Moldova au fost forate, pe parcursul anilor 1945-1972 peste 700 de sonde cu o adâncime de până la 3 mii de metri, care au găsit semne de prezenţă a hidrocarburilor, însă cantităţi mai mari ar putea fi găsite în straturi mai adânci ale solului.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a dezvăluit într-un interviu pentru Adevărul că deși nu a fost presat de Alianță să accepte funcția de Președinte, totuși nu i s-au dat prea multe opțiuni. „Iniţial am respins-o. Mi-am zis că este o povară prea mare şi că nu am experienţa necesară. Fiind judecător, am cântărit bine înainte să iau decizia. Dar discuţiile cu liderii AIE m-au convins că trebuie să salvăm interesele ţării. Mai în glumă, mai în serios, mi-au zis că este o propunere pe care trebuie să o accept”, a spus Timofti în interviu.

Deputaţi, membri ai corpului diplomatic acreditat în Moldova, judecători ai Curţii Constituţionale, membrii Comisiei Electorale Centrale, dar şi alte personalităţi de valoare atât din ţară cât şi de peste hotare sunt aşteptate mâine, 23 martie, la ceremonia de învestire în funcţia de Preşedinte a noului Şef de stat ales, Nicolae Timofti.