Conferinţa ”Transformările din Republica Moldova: 20 de ani de încercări şi succese” a atras peste 100 de participanţi, reprezentând diaspora moldovenească, ce s-a adunat la 31 august pentru a asculta opiniile și comentariile Excelenței sale, Mary Pendleton, Ambasador al SUA, a d-lui David Kramer, Președinte Freedom House şi Vlad Spânu, Președinte a Fundației Moldova.

Vine toamna şi odată cu ea aduce fluctuaţii de temperatură şi umiditate, dar şi schimbarea presiunii atmosferice. Această schimbare, poate influenţa activitatea mentală umană, cauzând modificări semnificative la nivelul atenţiei şi memoriei pe termen scurt, cauzează mai mult de jumătate dintre durerile de cap şi favorizează dezvoltarea virusurilor respiratori, migrenelor, afecţiunilor reumatice, insomniei etc. Copiii, bătrânii şi bolnavii cronici sunt cele mai vulnerabile categorii care au imunitatea scăzută. Ţine-ţi minte, răcelile comune şi virozele nu se tratează cu antibiotice!

Dupa vizita din China lui Mao-Tze-Dong, Nicolae Ceausescu a inceput o campanie sustinuta de “indepartare” de patria muma U.R.S.S.. O schimbare de politica nu era de loc usoara, avand in vedere ca marea majoritate a generalilor de securitate si armata facusera “studii” in U.R.S.S. si vorbeau curent limba rusa. Nu trebuie uitat ca R.S.R. avea cel mai ridicat procentaj de spioni sovietici, in special militari (G.R.U.), pe cap de locuitor in lagarul socialist…

Toamna, este acel anotimp, care are împuternicirea de a mai da şi note. Cei notaţi şi verificaţi, desigur că, sunt persoanele care activează în domeniu agriculturii. La capitolul recoltei de struguri, se pare că situaţia se îmbunătăţeşte vizibil, deoarece specialiştii din domeniul anunţat mai sus, spun că aşteptările pe care le au anul acesta, întrec cu circa 15 la sută, recolta de struguri din anul precedent.

Dacă în februarie curent, circa 34 la sută dintre bulgari considerau un pas înainte, adoptarea monedei unice europene, atunci, dor după câteva luni, conform datelor din iulie, numărul acestora, s-a redus cu 9%. Bulgaria este într-un fel sau altul, un stat egoist, circa 56 la sută din respondenţii studiilor realizate la această temă, s-au declarat împotriva aderării statului lor la zona euro, în cazul în care Bulgariei i s-ar impune condiţia să contribuie la susţine financiară, a ţărilor care la momentul de faţă, se află în dificultate.