Poziția partidelor față de reforma Constituției Moldovei De la împotrivirea PCRM (dialog eventual pe marginea art. 78) , la consensul AIE (și opinia lui Vlad Filat că pe alocuri trebuie făcute compromisuri)
Din poşta secretă a comuniştilor: Stepaniuc şi Voronin, combătând românismul Strategul „de taină” al fostului preşedinte Vladimir Voronin în aceste trebi statale era ex-vicepremierul (mai nou şi ex-membru al PCRM) Victor Stepaniuc, autorul tezei de doctor în istorie „Evoluţia statalităţii moldoveneşti în epoca contemporană”, contestată de 79 de istorici pentru „plagiat, mistificare, falsificare a surselor de arhivă, opinii unilaterale şi trunchieri”.
Pe cine deranjează „Comisia Cojocaru”? Abia pusă pe treabă, Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist din R. Moldova, în frunte cu dr. în istorie Gheorghe Cojocaru (de unde şi denumirea de „Comisia Cojocaru”), a stârnit atacuri vehemente din partea conducerii PCRM şi a ciracilor acesteia, care încearcă s-o defăimeze şi să-i submineze credibilitatea. Metodele folosite de adversarii Comisiei sunt identice cu cele folosite de fostul partid de guvernământ împotriva oponenţilor săi politici în campaniile preelectorale.
Dragobetele – sărbătoarea dragostei la români Astăzi, 24 februarie, e Dragobetele, sărbătoarea dragostei, care are la origini obiceiuri şi datini străvechi ale poporului nostru. În această zi oamenii sărbătoresc, fac doar ordine prin casă şi aşteaptă oaspeţi, deoarece se crede că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an mai îmbelşugat.
Plugaru şi Petrache propun lui Mihai Ghimpu să demisioneze Prin demisia voluntară a lui Mihai Ghimpu am putea evita alegerile anticipate şi reformarea Constituţiei, au declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, juriştii, Anatol Plugaru şi Mihai Petrache.
Pensionarii protesteaza in fata sediului Guvernului Circa 200 de pensionari, in frunte cu presedintele Organizatiei „Salvgradrare”, Maia Laguta protesteaza, miercuri, in fata cladirii Guvernului, transmite DECA-press.
Salariile diplomaţiilor moldoveni redevin publice Guvernul a aprobat astăzi structura, efectivele de personal şi indemnizaţiile de funcţie (în valută) ale diplomaţiilor moldoveni. Potrivit ministrului Afacerilor Externe Iurie Leancă, după mai mult timp de secretizare salariile diplomaţiilor devin publice. El a mai precizat că acestea au rămas aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Un ambasador are un salariu între 1700-2000 Euro, iar un administrator-şofer circa 1000 Euro.
Cum matematica ajută politicul În scurta istorie a parlamentarismului din Republica Moldova au fost cazuri când un vot a răsturnat situaţii. A fost numit, pe bună dreptate, votul de aur. Să ne referim, de exemplu, la scrutinul parlamentar din 5 aprilie 2009.
Petru Bogatu: Ispita de a fi pătrunjel Orizonturile politice, după cum ar fi spus Ion Luca Caragiale, se limpezesc. Ceaţa se destramă. Noua guvernare democratică a repurtat prima sa victorie palpabilă. A demonstrat că Oleg Voronin, totuşi, există. Că nu-i un mit născocit de ziarişti. Că nu-i un vampir care trăieşte cu adevărat doar noaptea, ca să adoarmă sătul ziua.
Maib lansează campania de imagine „Știm cum e”, un nou pas în construirea unei experiențe bancare centrate pe client
Noaptea Sânzienelor la Castel Mimi cu Zdob și Zdub și Catharsis. O seară de vară cu folclor reinventat, tradiții și vinul servit la Summit-ul EPC
Librăriile noastre sunt ca și oamenii: își fac prieteni și creează punți emoționale reale (Interviu cu Vlad Crețu, manager CĂRTUREȘTI Chișinău)
Startup School: 20 de echipe finaliste din toată țara, cu idei tech promițătoare și 4 premii acordate pe scena Demo Day la Chișinău
Maib susține arta și patrimoniul cultural național, devenind partener strategic al Festivalului „DescOperă”
S-a încheiat cea de-a șasea ediție a Festivalului Industriilor Creative FIC 2025. Evenimentul a reunit creativi din 7 țări
De la vis la acțiune: 20 de idei de afaceri cu impact lansate în cadrul programul „Antreprenoriat de la Zero”