Zonele de odihnă și agrement din Chișinău vor fi amenajate şi pregătite pentru sezonul de vară

Zonele de odihnă și agrement din Chișinău vor fi amenajate şi pregătite pentru sezonul de vară. Potrivit unei dispoziţii a primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, serviciile municipale de profil, preturile de sector, primăriile orașelor și comunelor din componența municipiului Chișinău vor realiza o serie de lucrări pentru buna desfășurare a sezonului estival.

Planul de acțiuni pentru pregătirea locurilor de odihnă și agrement prevede:

Sectorul Ciocana
„Pădurea – Parc Râșcani”, scuarurile și bulevardele din sectorul Ciocana – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor.

Sectorul Centru
Parcul „Valea Morilor” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, amenajarea izvoarelor și a WC-lor publice. O serie de lucrări curente la „Teatrul de Vară” – vopsirea scaunelor și a gardului, reparația caselor de bilete, profilaxia tehnică a aparatajului electric și radiotehnic, a sălilor artistice şi a scenei.

Sectorul Râșcani
Parcul „Râșcani” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor. Reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparația curentă și vopsirea instalațiilor de distracții pentru copii.

Sectorul Botanica
Parcul „Valea Trandafirilor” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reparația curentă și vopsirea instalațiilor de distracții pentru copii.

Sectorul Buiucani
Parcul „La Izvor” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajele lacurilor din sector, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.

Grădina Publică „Alunelul” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi, elementelor de joacă pentru copii.

Centrul istoric al orașului Chişinău
Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” şi Grădina Publică „Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” – curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea mobilierului urban, profilaxia și reparația havuzului și a iluminatului public.

Parcul Nistrean din vadul lui Vodă
Curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația cabinelor de duș și de schimb, discuirea și așternerea stratului de nisip pe plajă, stației de salvare și asigurarea cu medicamente pentru acordarea primului ajutor, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice, reabilitarea iluminatului public, îngrădirea și curățarea locurilor destinate pentru scăldatul copiilor.

Parcul „Dendrariu”
Curățarea sanitară a spațiilor verzi, a lacului și terenului adiacent, amenajarea aranjamentelor florale, reparația pavajului și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.

Grădina Zoologică
Curățarea sanitară a spațiilor verzi, reparația și vopsirea mobilierului din lemn, a WC-lor publice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.