Connect with us

Externe

Vladimir Putin a fost informat despre arestarea Carinei Țurcan, acuzată de spionaj

Publicat

pe

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre arestarea Carinei Țurcan, membră a Consiliului de Administrare al Inter RAO, care este acuzată de spionaj. Despre aceasta a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Totodată, Peskov a ținut să precizeze că Kremlinul nu este implicat în acțiuni de anchetă. „În ceea ce privește acțiunile de contraspionaj, știți, există FSB, care îndeplinește aceste funcții, dar și alte servicii și agenții speciale care își îndeplinesc obligațiile de a opri acțiunile care sunt în detrimentul intereselor țării noastre”, a spus Peskov citat de lenta.ru.

În același timp, agenția  RBK a scris astăzi că Țurcan este suspectată, între altele, că a transmis României date referitoare la negocierile privind organizarea livrărilor de energie electrică în Crimeea și Donbass.

De la Serviciul de Spionaj Extern a parvenit informația că cineva transmite informații către o țară membră NATO, și anume România, în spatele căreia ar sta SUA. Erau informații politice despre cine lucrează cu Rusia în Ucraina, Crimeea, Donbass și alte regiuni, unde livrăm noi energie electrică, au declarat pentru RBC sursele din organele de forță.

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administrare al companiei Inter RAO, a fost arestată de FSB-ul rusesc, fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român. Magistraţii instanţei din Lefortovo au acceptat cererea procurorilor ca Ţurcan să fie pusă sub arest preventiv până pe 13 august.

Anterior, Agenția rusă Interfax a scris că ministrul adjunct al Energiei din Rusia, Viaceslav Kravcenko, ar fi acceptat să depună mărturie împotriva lui Ţurcan.

Carina Țurcan este din 2012 membru al consiliului de administrație al Inter RAO. Compania deţine, printre altele, cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova, la Cuciurgan.

Anterior, Țurcan a condus divizia Moldova, Ucraina, România și diviziunea geografică Europa al Inter RAO.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

În mijlocul verii, într-un oraș din Rusia a nins// VIDEO

Publicat

pe

De către

În orașul rus Norilsk, regiunea Krasnoiarsk, a nins în mijlocul verii. Vineri dimineața locuitorii orașului au constatat cu uimire că fulgi de zăpadă cad deasupra orașului.

Presa rusă scrie că dimineața erau înregistrate temperaturi de plus trei grade Celsius, iar peste zi vremea s-a încălzit până la plus zece grade. Deși în unele locuri părea că se așterne un strat subțire, zăpada repede s-a topit.

Oamenii însă au rămas uimiți de zăpada din iulie și au postat mai multe videouri și imagini pe rețelele de socializare. Ninge în Norilsk, în luna iulie”, “Vara are simțul umorului!, au scris ei pe rețelele de socializare. Autoritatile au anunțat că nu s-a produs niciun accident din cauza vremii.

Presa locală mai scrie că un fenomen similar a fost înregistrat în orașul Norilsk și în vara anului trecut, dar la finele lunii august.

Orașul Norilsk este cel mai nordic oraș din Siberia.

Citește mai departe

Externe

Misteriosul sarcofag negru din Egipt a fost deschis: „Nu am fost lovit de niciun blestem”. Ce s-a descoperit în interior

Publicat

pe

De către

Arheologii egipteni au deschis sarcofagul din granit negru de 30 de tone din Egipt, în care au găsit trei mumii descompuse din cauza infiltrațiilor de apă.

“Sarcofagul a fost deschis, dar nu am fost lovit de niciun blestem”, a declarat Mostafa Waziry, șeful Consiliului Suprem de Antichități din Egipt, ca răspuns la știrile care avertizează asupra maledicțiilor ascunse în mormântul descoperit în Alexandria, scrie The Guardian.

Waziry, însoțit de o echipă de arheologi, a găsit trei mumii și un lichid roșu identificat drept apă de canalizare, despre care se credea că a intrat în sarcofag printr-o fisură din partea dreaptă a mormântului, cauzând descompunerea mumiilor.

După ce a atras atenția lumii din cauza dimensiunii sale neobișnuit de mari, specialiștii au crezut că ar putea conține rămășițele unei figuri proeminente, poate chiar cadavrul lui Alexandru cel Mare. Shaaban Abdel Amonem, unul dintre specialiști, a declarat că evaluările inițiale au arătat că cele trei cadavre ar aparține unor soldați, fiind descoperite urme ale rănilor la nivelul craniului.

Sursa: Știrileprotv.ro

Citește mai departe

Externe

Dmitri Patrușev, numit copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică

Publicat

pe

De către

Premierul rus, Dmitri Medvedev, l-a desemnat joi pe ministrul Agriculturii Dmitri Patrușev. în funcția de copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică.

Aceasta după ce la 12 iulie președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a desemnat pe vicepremierul Dmitri Kozak în calitate de reprezentant special „pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova”.

Astfel, Rusia va avea doi reprezentanţi pentru R. Moldova.

Anterior, fostul vicepremier Dmitri Rogozin cumula două misiuni –   cea de copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse şi de reprezentant special al preşedintelui rus pentru regiunea transnistreană.

Despre Dmitri Patrușev se știe că este  fiul lui Nikolai Patrușev, un apropiat al preşedintelui rus, care a fost director al FSB-ului în perioada 1999-2008, și care este secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citește mai departe