Vlad Ivanov, cunoscut pentru roluri înfiorătoare, vine la TIFF Chișinău

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, Vlad Ivanov, se va întâlni cu publicul la TIFF Chișinău, cu ocazia proiecției speciale a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, în care deține unul dintre rolurile principale. Evenimentul este programat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.15, la Cinema Odeon. Filmul a câștigat anul acesta Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca) și Premiul criticii la Cannes și este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri de după proiecția Câini, cei interesați să afle mai multe despre experiența sa pe platourile de filmare din România și din străinătate, sunt invitați la o întâlnire cu actorul, la Baker Street (Str. Mihai Eminescu, nr. 30).

Vlad Ivanov a jucat în peste 30 de filme românești și străine, rolul domnului Bebe din filmul premiat cu Palme d’Or 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (r. Cristian Mungiu, 2007), aducându-i recunoaşterea internațională.

[youtube id=”BQYQC8Yh2AQ” start=”0″]

Au urmat partituri memorabile în Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu, 2009), Amintiri din Epoca de Aur (2009), Concertul (r. Radu Mihăileanu, 2009), My Joy (r. Sergey Loznitsa, 2009), The Whistleblower (r. Larysa Kondracki, 2010), V tumane (r. Sergey Loznitsa, 2012), Snowpiercer (r. Joon Ho Bong, 2013), Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, Un Certain Regard, 2015), și, recent, Câini, debutul lui Bogdan Mirică. Vlad Ivanov este în egală măsură și un foarte apreciat actor de teatru, colaborând cu nume mari din scena românească.

vlad_ivanov_caini-638x368Actorul a ajuns să fie distribuit în roluri negative, după ce l-a interpretat pe Bebe în pelicula lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, scrie digi24.ro. „Filmul care m-a pus pe orbita cinema-ului românesc și cel internațional a fost rolul din „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile” și lumea a zis „oau uite, un băiat drăguț care poate să fie rău”. Cred că impactul acelui rol a fost atât de puternic încât regizorii și producătorii mă folosesc foarte des. Mie îmi place foarte tare, dar mi s-a întâmplat să refuz roluri din această categorie pentru că erau liniare, nu aveau un univers interior amestecat. Personajele astea îmi plac, care spun ceva, care rămân în mintea spectatorului, care aduc tensiune în film, cum e Samir”, a spus actorul.

Despre personajul său din pelicula „Câini”, Vlad Ivanov a spus că și el s-a înfiorat prima dată când a văzut filmul, la Festivalul de la Cannes. „Presa de acolo a scris că Samir este cel mai rău personaj de la diavol încoace. Asta spune tot. Eu îl percep ca un personaj foarte puternic, nu pot să spun că e cel mai rău dintre personajele mele. Nu le compar între ele pentru că fiecare are universul său interior, dar într-adevăr cu Samir am atins un prag extrem de puternic. Până și eu m-am înfiorat la Cannes când l-am văzut. Știam tot timpul la filmare că se construiește ceva foarte puternic, dar văzându-l m-am întrebat și eu cum ajuns până acolo”, a spus Vlad Ivanov. Actorul a mai spus că filmul „Câini” este unul de atmosferă, „despre un loc care adună și conține răul și despre oamenii acelui loc care trăiesc după regulile stabilite de ei”.

TIFF Chișinău începe joi, 6 octombrie, cu două documentare românești, Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc) și În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) și va aduce la Cinema Odeon, timp de patru zile, 18 producții recente românești și străine.

Biletele sunt puse în vânzare pe www.iticket.md. Prețul unui bilet la film este 60 MDL. Elevii și studenții beneficiază de reducere, putând achiziționa bilete la 30 de MDL, pe baza carnetului de elev/ student.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.