Connect with us

Tehnologie

Virus în Moldova: Se declară Quarantine SMM Conference

Publicat

pe

Virusul digital lovește Moldova. Cel ce crede că dacă a vizitat toate conferințele de SMM de până acum, se va apară de virusul din Internet – greșește amarnic! A venit timpul să afli cum să te aperi de el, de la cei din spatele calculatoarelor.

La 12 mai participă la cea mai utilă conferință de Social Media din Moldova.

Evenimentul este organizat de către un grup de tineri care lucrează în domeniu și sunt gata să împartă cu tine studii de caz utile și de succes.

De ce trebuie să vii la Quarantine SMM Conference?

  • Doar case studies utile! Vei învăța cum să lucrezi cu audiența din Moldova!
  • Doar conținut practic! Fără apă!
  • Doar speakeri cu experiență în spate!

La ce întrebări vei primi răspuns în cadrul conferinței?
Cum să înlocuiești camere scumpe cu un smartphone? Ce smartphone-uri filmează eficient și ce aplicații să folosești? Cum să creezi material video interesante și captivante pentru Social Media?
Care sunt cele mai eficiente strategii de promovarea evenimentelor în Moldova? Ce „atrage” cel mai bine audiența? Cum să folosești content viral, ca să atragi o mulțime de oameni la activități offline?
Cum să folosești chatboții, ca să creșteți vânzările de 10 ori și mai mult? Cum să primim foarte multe leaduri cu ajutorul chatbotului? Cum chatbotul ne poate aduce 1 lead pentru 1 leu?
Cum să folosești productiv audiențele Facebook? Care sunt cele mai eficiente strategii pentru Facebook-ul Moldovenesc? Cum Facebook-ul de astăzi poate să-ți înlocuiască website-ul?Când? 12 Mai 2018
Unde? Summit Events | str.Tighina 49/3
La ce ora? 09:00

Doar până la 20 aprilie biletele Early Survivor costă 300 lei.

Pentru informație despre bilete vezi aici.

Pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/242781679627157/
Website-ul evenimentului: http://quarantine.digital/

Citește mai departe

Tehnologie

Stop telefon la volan – niciun mesaj nu e mai important decât viaţa!

Publicat

pe

De către

De câte ori te gândeşti la sănătatea şi viaţa ta, a celor apropiaţi ori a altor participanţi la trafic atunci când utilizezi telefonul în timp ce conduci? Unite, parte a familiei Moldtelecom te îndeamnă să zici ”Stop telefon la volan – niciun mesaj nu e mai important decât viaţa!”. Oricare ar fi motivul pentru care foloseşti telefonul la volan, acest fapt poate cauza situaţii cu risc sporit în trafic care pot solda cu accidente grave, cu decese sau răniţi.

Luând în considerare faptul că abonaţi Unite la serviciile de telefonie mobilă voce sunt în proporţie de peste 80% utilizatori de smartphone-uri, considerăm că este inclusiv responsabilitatea noastră să atragem atenţia asupra riscurilor crescânde în trafic, cauzate de utilizarea telefonului la volan. Înţelegem natura dependenţei noastre de telefon, necesitatea de a fi în aceleaşi ritm alert cu tot ce se petrece în jur, dar credem că la volan nu este loc de compromis. Noi spunem STOP telefon la volan! Spune şi tu!

Într-o societate înalt tehnologizată, motivele utilizării telefonului sunt cele mai diverse, iar emoţiile rezultate sunt de cele mai dese ori pozitive. Luând în considerare majorarea numărului de accidente, e lesne de estimat că șoferul se gândește mai puțin la riscuri și mai mult la plăcerea utilizării dispozitivului.

În acest sens, cifrele sunt mai mult decât sugestive. La nivel mondial, circa 1,2 milioane de oameni mor în accidente rutiere în fiecare an, în medie câte 3287 de decese pe zi. 28% din accidente sunt cauzate de utilizarea telefonului la volan. 1 din 3 persoane vorbeşte sau scrie mesaje la volan, iar 1 din 5 navighează pe Internet.

În Moldova, conform datelor INP, în 2017 au fost întocmite 1006 procese verbale pentru utilizarea telefonului la volan, au fost aplicate amenzi în suma de 603 600 lei şi înregistrate 47 de accidente, soldate cu 11 de morți și 45 răniţi.

Şoferii care vorbesc la telefon în timp ce se află la volan sunt expuşi de 2,2 ori mai mult la riscul de a produce un accident, iar cei care formează un număr de telefon se expun de 12,2 ori mai mult.

Doar 3 secunde de neatenție duc la producerea unui accident. Expedierea sau citirea unui text determină şoferul să îşi sustragă atenţia de la condus timp de 5 secunde. Acest lucru ar însemna că, la viteza de 90 km/h, traversezi suprafaţa unui teren de fotbal cu ochii închişi.

Şansa de a produce un accident în timpul scrierii mesajelor pe telefon este de 6 ori mai mare decât în timpul conducerii sub influența alcoolului. Scrierea mesajelor creşte de 23 de ori şansa producerii unui accident din vina altui şofer. Nici utilizarea dispozitivelor ”hands-free” nu este mai sigură. Timp de 27 de secunde după folosirea acestor dispozitive, şoferul rămâne sustras de la conducerea automobilului.

Teama de a pierde vreo informație este considerată unul dintre motivele principale din cauza căruia este dificil de a opune rezistență utilizării telefonului la volan. Este vorba despre anxietatea provocată de sentimentul că se poate întâmpla ceva interesant, eveniment la care ai fi parte dacă ai interacționa pe social media.

Un alt motiv pentru care e atât de greu să stai departe de telefon la volan este dependența de smartphone-uri. Creierul nostru răspunde instinctiv la alertele pe care le transmit telefoanele noastre, fapt care complică rezistența la utilizarea telefonului la volan.

Un mesaj, un e-mail sau o actualizare social media pe telefoanele inteligente are ca rezultat o creștere a dopaminei în creier, care transmite sentimentul de excitare, conducând astfel la compulsia de a verifica telefonul. Experții compară plăcerea utilizării unui smartphone cu cea pe care o trăim în timpul consumului de alimente sau băuturi, sexului.

De fiecare dată când o persoană foloseşte telefonul la volan și nu se întâmplă nimic, acest fapt îi fixează ideea că poate face mai multe lucruri concomitent în siguranţă şi îl stimulează se repete aceasta acţiune din nou.

Devino şi tu parte a acestei campanii sociale şi spune ”Stop telefon la volan!”

Campanie de responsabilitate socială – Unite, parte a familiei Moldtelecom.

Citește mai departe

Externe

Apple vine în România

Publicat

pe

De către

Apple a intrat oficial în România. Gigantul american, cel mai valoros jucător din industria globală de tehnologie, şi-a înfiinţat propria companie în Bucureşti astfel încât să poate fi prezent fizic pe piaţa locală a smartphone-urilor în războiul cu rivalii Samsung şi Huawei, potrivit informaţiilor obţinute de ZF.ro.

Compania, recent înfiinţată, pe numele său Apple Sales România, este controlată direct de Apple prin intermediul subsidiarei din Irlanda, centrul afacerilor sale europene.

Mutarea făcută de Apple, companie cu o capitalizare de peste o mie de miliarde de dolari, vine într-un moment în care piaţa de smartphone-uri din România a urcat în primul semestru cu peste 40% , pe fondul cererii tot mai puternice a clienţilor pentru telefoane mai scumpe.

Samsung controlează aproape un sfert din piaţa locală, al doilea jucător este gigantul american Apple, care ia aproximativ 25% din veniturile de pe piaţă, asta deşi nu avea un sediu fizic până acum la noi în ţară. Apple era prezent în România prin parteneri și distribuitori, cel mai cunoscut fiind eMAG, primii care primiseră dreptul de a realiza un Apple Shop.

Printr-o prezență extinsă la nivel local Apple și-ar putea crește cota de piață și pe segmentul smartphone, dar mai ales pe tablete, laptopuri și alte dispozitive inteligente, mai scrie ZF.ro.

Citește mai departe

Copilul meu singur acasa

HATE vs HYPE – ghid pentru utilizare a internetului

Publicat

pe

De către

Ne place informația prezentată simplu, clar și demonstrativ. Cu toate acestea, e bine să știm care este informația potrivită pentru tine și care nu prezintă pericol.

ROCIT (Regional Social Center for Internet Technologies), un ONG din Rusia, a publicat un ghid de utlizare a internetului pentru adolescenți, în care se descrie cum poți demasca profilurile false, capcanele loteriilor fantomă, cum să-ți creezi un profil relativ sigur etc. Informația este prezentată în istorii, infografice simple și sfaturi utile.

Pentru a afla mai multe informații și a descărca gratuit ghidul, intrați aici.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com