Connect with us

Tehnologie

Virus în Moldova: Se declară Quarantine SMM Conference

Publicat

pe

Virusul digital lovește Moldova. Cel ce crede că dacă a vizitat toate conferințele de SMM de până acum, se va apară de virusul din Internet – greșește amarnic! A venit timpul să afli cum să te aperi de el, de la cei din spatele calculatoarelor.

La 12 mai participă la cea mai utilă conferință de Social Media din Moldova.

Evenimentul este organizat de către un grup de tineri care lucrează în domeniu și sunt gata să împartă cu tine studii de caz utile și de succes.

De ce trebuie să vii la Quarantine SMM Conference?

  • Doar case studies utile! Vei învăța cum să lucrezi cu audiența din Moldova!
  • Doar conținut practic! Fără apă!
  • Doar speakeri cu experiență în spate!

La ce întrebări vei primi răspuns în cadrul conferinței?
Cum să înlocuiești camere scumpe cu un smartphone? Ce smartphone-uri filmează eficient și ce aplicații să folosești? Cum să creezi material video interesante și captivante pentru Social Media?
Care sunt cele mai eficiente strategii de promovarea evenimentelor în Moldova? Ce „atrage” cel mai bine audiența? Cum să folosești content viral, ca să atragi o mulțime de oameni la activități offline?
Cum să folosești chatboții, ca să creșteți vânzările de 10 ori și mai mult? Cum să primim foarte multe leaduri cu ajutorul chatbotului? Cum chatbotul ne poate aduce 1 lead pentru 1 leu?
Cum să folosești productiv audiențele Facebook? Care sunt cele mai eficiente strategii pentru Facebook-ul Moldovenesc? Cum Facebook-ul de astăzi poate să-ți înlocuiască website-ul?Când? 12 Mai 2018
Unde? Summit Events | str.Tighina 49/3
La ce ora? 09:00

Doar până la 20 aprilie biletele Early Survivor costă 300 lei.

Pentru informație despre bilete vezi aici.

Pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/242781679627157/
Website-ul evenimentului: http://quarantine.digital/

Citește mai departe
Advertisement

Tehnologie

Dan Mitriuc, Director General Moldtelecom: În ultimii 2 ani de activitate, Unite a înregistrat cele mai spectaculoase rezultate, confirmat de ANRCETI

Publicat

pe

De către

Pe parcursul ultimilor 2 ani de activitate, ne-am concentrat eforturile în stimularea şi accelerarea ascensiunii Unite pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii din ţară. Acesta a fost unul dintre obiectivele prioritare încă de la începutul activităţii mele în calitate de Director General la Moldtelecom care, datorită eforturilor comune de echipă se reflectă în rezultate remarcabile obținute de Unite pe piaţă, potrivit datelor publicate de ANRCETI. Anul 2017, este al doilea an consecutiv, în care Unite înregistrează cel mai mare tempou de creştere pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă. Este unicul operator care a înregistrat creşteri însemnate pe toate direcţiile pe o piaţă care se află în stagnare. Baza de abonaţi Unite s-a majorat cu 7%, volumul traficului de voce în reţea – cu 5,5%, iar volumul vânzărilor realizate a crescut şi mai impresionant – cu 9,6 %. Aceste rezultate reprezintă un indicator de performanţă excelent în contextul scăderilor continue înregistrate de ceilalți operatori pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă.

Fiind de 2 ani la conducerea uneia dintre cele mai mari companii din ţară, care este, de altfel, de 25 de ani driver-ul vieţii digitale din ţară, trăiesc un sentiment unic să ştiu că pot contribui la evoluţia vieţii celor 1 924 376 de abonaţi.

Astăzi, viaţa cotidiană a societăţii este de neconceput fără acces rapid la servicii de comunicaţii electronice, de la care derivă şi toate celelalte aspecte importante. Comunicarea permanentă, informarea, conexiunea cu oricine şi oricând sunt practic lucruri la care nici nu ne mai gândim, care se întâmplă în mod implicit, dar care ne definesc activitatea zilnică, reuşitele şi aspiraţiile.

Cu aceste viziuni stabilite, de oferire a unei experienţe incomparabile de comunicare, ne-am concentrat şi am investit continuu în calitate chiar şi pe o piaţă cu tendinţă de stagnare. Anume această abordare profesionistă ne-a adus cele mai spectaculoase rezultate. Tocmai ca rezultat al acestor direcții de business, Unite a fost certificat drept operatorul cu cea mai înaltă calitate voce din țară şi cea mai vastă reţea 3G, cu 99,5% acoperire, după populaţie.

Într-o rețea în care abonații sunt utilizatori avansați de tehnologii moderne, care generează cel mai mult trafic internet mobil din țară şi care dețin în proporție de peste 80% smartphone-uri performante, calitatea este ceea ce contează.

În domeniul serviciilor de comunicaţii electronice, trebuie să fii mereu în pas cu evoluţia tehnologiilor şi schimbul de preferinţe al utilizatorilor. Noi suntem întotdeauna cu pulsul pe aceste schimbări. Actualmente, piaţa serviciilor de telefonie mobilă a atins o penetrare de 125,6%, tendinţa de creştere trecând într-un mod accelerat spre serviciile de Internet mobil. În anul 2017, numărul total al abonaţilor pe piaţa de comunicaţii electronice din ţară, la serviciile de Internet mobil a sporit cu 28,3%, iar a utilizatorilor serviciilor de acces la Internet mobil prin telefoane inteligente – cu 33,1%. Volumul total al traficului generat de utilizatorii acestor servicii a crescut, față de anul 2016, cu 28,1%. Iar din acest volum de trafic, a crescut cu 77,4% traficul de Internet mobil consumat prin intermediul telefoanelor inteligente și cu 12,2% – traficul la Internet mobil dedicat.

Din totalul traficului de internet mobil dedicat, în 2017, abonaţii Unite au generat, 54%. Trecerea majoră la traficul consumat de pe telefoane inteligente este absolut explicabilă, deoarece utilizatorii își doresc să fie în conexiune permanentă cu lucrurile importante din viaţa lor, oriunde s-ar afla, direct de pe telefoanele mobile.

De aceea, avem grijă să creăm constant cele mai generoase abonamente; dintre toți operatorii din țară, astfel Unite fiind reţeaua perfectă pentru smartphone-uri.

Acesta este şi motivul pentru care Unite este și rețeaua în care cea mai însemnată parte o ocupă abonamentele.

Înregistrăm creșteri deosebite și a numărului de clienți corporativi, care aleg sigur totalitatea beneficiilor primite la conectarea abonamentelor Unite la serviciile de telefonie mobilă.

Este o relație cauzală bine definită și explorată la maximum de către companie. Punem accent pe multitudinea de beneficii și funcționalități la conectarea tuturor serviciilor Moldtelecom. Într-un singur pachet, oferim posibilități infinite ale serviciilor de telecomunicații și, mai mult decât atât, reduceri considerabile la plata integrală a abonamentului.

Împreună am reuşit să devenim operatorul numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe –Internet – TV.

Citește mai departe

Tehnologie

Unite – operatorul numărul 1 în calitate voce

Publicat

pe

De către

Unite a primit certificarea de operator cu cea mai înaltă calitate voce, din ţară. În martie 2018, Systemics PAB – unul dintre liderii internaţionali în domeniul studiului calităţii reţelelor, a efectuat măsurări cu privire la experienţa în utilizarea serviciilor voce a tuturor operatorilor din ţară. Potrivit rezultatelor, Unite a obţinut cel mai mare scor în cadrul testării, dintre toţi operatorii şi oferă cea mai înaltă calitate şi experienţă voce.

Certificatul confirmă performanța Moldtelecom şi abordarea profesionistă pe care o are compania în raport cu serviciile oferite. Punem accent cu desăvârşire pe o experienţă superioară oferită în utilizarea serviciilor, pentru că într-o perioadă în care varietatea posibilităţilor tehnologice este imensă, calitatea face diferenţa. Acest certificat este o confirmare a angajamentului nostru de a investi în continuare în calitate şi de a oferi abonaţilor Unite, care sunt de altfel, utilizatori avansați de tehnologii, cele mai bune experienţe atât voce cât şi date.”

Pentru a oferi garanţia şi a asigura consecvenţa calităţii în serviciile prestate, Moldtelecom a venit cu iniţiativa în realizarea studiului. Systemics PAB a efectuat măsurările pe o arie reprezentativă a teritoriului Moldovei care a fost ales în aşa mod încât să reflecte experiența reală a abonaţilor care folosesc reţelele operatorilor participanţi în test.

Metodologia de testare folosită este adaptată cerinţelor tot mai mari ale utilizatorilor pentru a reflecta disponibilitatea reţelelor de a îndeplini aceste aşteptări. În măsurări a fost folosit sistemul SwissQual Diversity echipat cu dispozitive performante Sony Xperia XZ. Acest sistem este cea mai puternică soluţie de evaluare comparativă a reţelelor, iar echipamentele folosite garantează stabilitatea sistemului, flexibilitate excelentă în teste şi eficienţă operaţională ridicată. Pentru estimarea acoperirii reţelelor au fost folosite scanere radio Rohde & Schwarz care pot oferi o reprezentare completă a ariei de acoperire a acestora.

În cadrul testului au fost analizaţi 8 parametri printre care cei mai importanţi sunt:  

  • rata conectărilor cu succes
  • rata întreruperilor de apel
  • durata stabilirii conexiunii
  • AVG MOS – nota medie a calităţii vocii

În urma măsurărilor, Unite a obţinut cel mai înalt scor total al parametrilor analizați în test. Prin urmare, abonaţii Unite, utilizatori avansaţi, care deţin în proporţie de peste 80 % smartphone-uri, se bucură de o experienţa voce superioară în care durata de stabilire a conexiunii este foarte rapidă, apelurile se realizează fără întreruperi, iar vocea este perfect retransmisă.

Totodată, ca rezultat al testului, Unite a fost desemnat şi operatorul cu cea mai mare acoperire a reţelei 3G, în ţară.

Alege să fii numărul 1 cu Unite – operatorul numărul 1 în calitate voce. Trăieşte o experienţă unică de comunicare din orice colţ al ţării, unde calitatea vocii este excepţională. În plus, poţi beneficia de reduceri considerabile la combinarea serviciilor Unite cu alte servicii oferite de Moldtelecom. Şi cel mai plăcut este că la conectarea a toate cele 5 servicii Moldtelecom, telefonie mobilă, internet mobil, internet fix, televiziune digitală şi telefonie fixă primeşti garantat un smartphone Samsung Galaxy J5 cadou. Un dispozitiv performant ca să te bucuri pe deplin de servicii de telecomunicaţii de calitate într-o reţea performantă.

Moldtelecom este operatorul numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe – Internet – TV.

Citește mai departe

Important

Moldova, câștigătoare într-o competiție de start-up-uri la Berlin

Publicat

pe

De către

Echipa startupului autohton Zeroqode a câștigat votingul Wildcard, ca cel mai bun startup al zilei, la competiția TechCrunch Disrupt, care a avut loc săptămâna trecută la Berlin. TechCrunch Disrupt este o competiție mondială foarte populară și o platformă mediatică influentă în domeniul antreprenoriatului. Startupurile care câștigă orice nominalizare, expoziție sau competiție sunt intervievate de TechCrunch sau devin subiecte ale articolelor publicate pe această platformă, ceea ce le conferă multă vizibilitate la nivel internațional.

Câștigătorii nominalizării Wildcard sunt desemnați prin votul vizitatorilor și al juriului competiției în prima zi a evenimentului, în decursul a patru ore. Echipa Zeroqode a reușit ușor să se diferențieze printre cele aproape 500 de startupuri și să convingă publicul că merită interesul și simpatia sa. ”Am fost norocoși și pentru că eram bine poziționați în pavilion, la răscrucea Startup Alley (Aleea startupurilor), chiar în fața standului Google. Așa că foarte multă lume a trecut pe lângă noi, intrigată de mesajul “NO. MORE. CODE.” (Gata cu codurile). Noi le povesteam cine suntem și că propunem soluții pentru aplicații web și mobile, create fără a scrie măcar un rând de cod. Și lumea e foarte interesată de acest subiect”, spune Levon Terteryan, membru al echipei Zeroqode.

Pe lângă faptul că au fost intervievați de platforma TechCrunch după ce au câștigat concursul „simpatia publicului”, echipa Zeroqode a stabilit legături cu câteva companii interesate să-și externalizeze serviciile de dezvoltare a aplicațiilor web și să le încredințeze startupului din Moldova. Startupul a identificat și câțiva potențiali parteneri gata să le promoveze serviciile și produsele. Interviul video acordat de Zeroqode organizatorilor va fi publicat curând pe platforma TechCrunch.

Lista celorlalte nouă startupuri, cu care Republica Moldova a participat pe 4-5 decembrie la TechCrunch Disrupt, poate fi găsită aici. Un scurt material video, cu imagii generice de la eveniment poate fi vizionat aici.

Participarea echipei Moldovei la TechCrunch Disrupt a fost posibilă datorită suportului Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, finanțat din sursele USAID și ale Guvernului Suediei, în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Citește mai departe