Connect with us

Opinii

Viorica Tarlapan-Ataman despre spotul turistic al Republicii Moldova

Publicat

pe

Autoarea blogului de turism travelblog.md, Viorica Tarlapan-Ataman, și-a expus opiniile vizavi de spotul de promovare a Republicii Moldova, dar și a lansat câteva sugestii pentru Agenția Turismului:

Lucrez de peste 10 ani în marketing şi am învăţat multe din propria experienţă. Am avut şi ratări şi rezultate foarte frumoase. Încă nu am ajuns expert (nu-mi place cuvântul) dar prin câte „greble am călcat”, zic eu, pot acum să dau şi nişte sfaturi.

N-aş fi filmat niciun spot video pentru TV. Poate doar pentru online.

Nu trebuie plasată nicio publicitate la TV, europenii şi americanii în proporţie de 80% folosesc internetul pentru a căuta sau a se informa despre o destinaţie turistică.

Dar spotul e făcut totuşi, din păcate nu e făcut bine, nu s-au respectat câteva lucuri elementare din promovare.

De reţinut!

–          Orice ai face, gândeşte-te că Tu Vinzi!

–        Spune exact, Cui te adresezi? Cine este target grupul tău ?

–          Abia când îţi cunoşti consumatorul, atunci vii cu un mesaj către acest consumator.

Nu-mi place pentru că:

–          Nu are un mesaj clar,  spotul nu are început şi nu are sfârşit.

–         Melodia, cu iz de melodie peruană ( parcă vezi cum zboară condorii)  nu se leagă cu Republica Moldova.

–          Turismul este, de fapt, o poveste spusă frumos.Voi nu spuneţi nimic.

–           Eu nu  aş merge într-o ţară post-sovietică care îşi spune „…an adventure into the unknown” . Eu nu vreau unknown, eu vreau să ştiu ce mă aşteaptă la destinaţie.

–          Exact şi cu acest Mistery. Nu e bine, lumea gândeşte în stereotipuri ori se ştie că europenii numai de bine nu ştiu de Moldova. Şi când mai vii cu un mesaj de Mistery- rămân toţi acasă, nu mai vin la noi.

–          Scrii  Traditions şi arăţi  beciuri – e clar că suntem beţivii Europei. Deci noi singuri ne lipim nişte stikere pe frunte !

O Recomandare ! Dacă tot aţi cheltuit 8 000 euro atunci mergeţi cu acest spot pe piaţa rusă, ei încă ne percep ca Цветущая Молдавия.

A doua recomandare ! Nu cheltuiţi banii aiurea pe TV, chiar dacă banii nu vin din buget, păcat de cheltuială. Investiţi în promovarea online. Linkurile să direcţioneze la un site bun, cu posibilităţi extinse (informaţii, pachete turistice de  la agenţii, atracţii turistice). Un exemplu bun.

A treia  recomandare! Puneţi  accent pe Agroturism! Ecoturism! Turismul de weekend !Promovaţi în primul rând turismul intern ! Spor la treabă!

Citește mai departe

Opinii

VIDEO / Congresul Mondial al Familiilor s-a încheiat. Ce zic participanții

Publicat

pe

De către

A 12-a ediție a Congresului Mondial al Familiilor, organizată în premieră la Chișinău, s-a încheiat. Ce-i drept, cu mai puțini clerici decât în prima zi și în absența patriarhului Kiril, anunțat cu fast anterior, cu mai puține discuții și paneluri, dar nu fără prezența dramatică a lui Igor Dodon și nici fără fetițe în rochițe albe care să încheie festiv congresul.

Absența patriarhului rus, însă, nu a fost singura chestie ce nu a mers conform planului. În cadrul discursurilor din a doua și ultima zi, Alexii Chutashvili, protoereul georgian școlit la București, a criticat dur „unele acțiuni” ale Rusiei pe teritoriul Georgiei.

„În anul 2008, Georgia iarăși a avut un alt război deja în provincia georgiană Osetia de Sud. Ambele războaie au fost provocate, susținute și conduse de guvernul și armata Federației Ruse. În urma acestor războaie, aproape 400 de oameni au fost izgoniți din casele lor.”

Conceptul familiei, drepturile copilului și păcatul avortului, problema demografică, cine sunt „dușmanii” familiei și ai credinței, care sunt tendințele în presă și ce impact au acestea asupra vieții, căsniciei și familiei în epoca rețelelor sociale, consolidarea relațiilor dintre Est și Vest au fost doar câteva subiecte discutate în cadrul Congresului.

Cât Palatul Republicii găzduia evenimentul, Moldova.org a stat pe scările acestuia și a discutat cu participanții, în încercarea de a afla viziunile personale ale acestora, care uneori contraziceau dezideratele promovate de CMF… Totuși, conceptul de familie, și anume că aceasta e musai să fie formată dintre un bărbat și o femeie, nu a fost pus la îndoială de niciun vorbitor.

Mai multe urmăriți în reportajul video.

Citește mai departe

Opinii

Alex Cosmescu: „Tradițional – încă nu ne spune mare lucru despre caracterul dezirabil sau indezirabil al unui lucru”

Publicat

pe

De către

Filosoful Alex Cosmescu face o „mică analiză” despre folosirea cuvintelor „familie tradițională” în cadrul Congresului Mondial al Familiilor care s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 14-15 septembrie 2018.

„Avem un concept – familie tradițională. Dacă folosești conceptul acesta, admiți că există și alte tipuri de familii: non-tradiționale. Adică faptul că nu sunt tradiționale nu înseamnă că nu sunt familii. Deci, implicit, cei care folosesc conceptul ăsta afirmă că familia tradițională este un tip posibil de familie. Ceea ce par să aibă în vedere ei e că așa trebuie să fie familia. În genere, dacă asta vor, conceptul de familie tradițională e unul nepotrivit pentru scopul lor, dar nu știu ce concept aș putea să le sugerez.

În plus, în sensul cuvântului „tradițional” este „ceva ce a fost făcut mult timp”. Dacă ceva a fost făcut mult timp, asta nu spune nimic nici despre faptul că e bun, nici despre faptul că e rău. Așa că e un concept nediferențiat, asupra căruia mulți proiectează un sens pozitiv (dacă e „tradițional”, înseamnă că e valoros – înseamnă că e parte a unei „moșteniri” – înseamnă că ajută la definirea identității unui grup), iar alții, mai puțini, unul negativ (dacă e „tradițional” – înseamnă că e o formă osificată perpetuată din generație în generație, fără să se chestioneze dacă e adecvat situației prezente sau nu). Adică „tradițional”, în sine, încă nu ne spune mare lucru despre caracterul dezirabil sau indezirabil al unui lucru și trebuie nuanțat de ce, de exemplu, ar fi prin definiție ceva bun”, susține Cosmescu.

Citește mai departe

Opinii

Ion Andronache: „Creștinii au inventat dușmani și pericole, astfel dând sens luptei pentru apărarea familiilor”

Publicat

pe

De către

Ion Andronache, vlogger la Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”, se întreabă de ce mulți creștini au idealizat atât de mult familia și de ce au pornit o luptă pentru așa-zisa apărare a ei?

„Creștinii primari nu prea aveau dorința de a se cupla, mai ales de a se căsători oficial pentru a forma acea familie pe care creștinii de azi o apără. Majoritatea apostolilor care l-au cunoscut pe Hristos (nu doar din acei 12) nu aveau „familie”, adică nu erau căsătoriți și nici nu aveau copii. Pentru creștinii primari familia era ceva mai mult decât „mama, tata și copiii”, pentru ei familia însemna întreaga comunitate care credeau și îl mărturiseau pe Hristos…

De asemenea creștinii primari, mai ales cei care l-au cunoscut pe Hristos, după înălțarea Lui la ceruri, așteptau a doua venire a lui Iisus cât mai curând și nu își făceau mari planuri de cuplare și înmulțire. Ei cu toții așteptau sfârșitul lumii. Vedeți cum se sfârșește Noul Testament: „Vino, Doamne Iisuse!”

Astăzi, majoritatea creștinilor sunt speriați de apocalipsă și nu își doresc sfârșitul lumii. Respectiv au idealizat și instituția familiei care le dă un sens în această viață și îi leagă la maxim de cele pământești.

Concluzia: creștinii de azi s-au îndepărtat de mesajul Evangheliei. Ei nu mai au încredere în Hristos și chiar au frica de o posibilă întâlnire cu El. Iar pe Hristos l-au înlocuit cu chestii secundare, care au fost idealizate. Pentru a întări aceste idealuri noi, creștinii au inventat dușmani și pericole, astfel dând sens luptei pentru apărarea lor”, opinează Andronache, în contextul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiei care are loc la Chișinău, în perioada 14-16 septembrie, sub patronajul președintelui Igor Dodon.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com